Program

2024.07.12. 11:28

Lángos ünnep és búcsú lesz Dunaszentbenedeken

Az erdélyi testvértelepülésről, Magyaróról is érkeznek vendégek a július 13-án, a dunaszentbenedeki tájházban megrendezendő Lángos ünnepre, majd a vasárnapi Szent Benedek-napi búcsúra.

Zsiga Ferenc

Az idén tizenharmadik alkalommal sorra kerülő ünnepnapról Vargyas László polgármester elmondta: a főzni szerető helybéliek és a testvértelepülési delegáció részvételével, szombaton 9 órakor kezdődik a főzőverseny. 

lángos
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Lángos ünnepet és a kézműves vásárt 15 órakor nyitják meg, majd a főzőverseny eredményeinek kihirdetése után, a program a tradíciók ápolása jegyében folytatódik. A helyi hagyományőrző néptáncegyüttes után a kalocsai Piros Rózsa Táncegyüttes és a Magyaróról érkezett csoport lép fel.

Mindeközben a tájház szabadtéri kemencéjében folyamatosan sütik majd a kóstolásra kínált lángost. A gyermekeket egészen a késő délutáni órákig mesesarok, gyöngyfűzés, kézműves-foglalkozások várják. A napot a Duna-parton, a Pillangó Büfénél megrendezett zenés-táncos mulatság zárja.

A vasárnap a Szent Benedek-napi búcsú jegyében zajlik. Az egyházi esemény után a református templom és a katolikus templom közötti szakaszon búcsúi kirakodóvásár, körhinta, légvár várja majd a látogatókat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában