Rendezvény

2024.07.24. 09:53

Felzúgtak a szirénák, villogtak a kék lámpák Szalkszentmártonban – galériával

Kék lámpás napot tartottak a hétvégén a helyi önkéntes tűzoltó egyesület szervezésében Szalkszentmártonban. A rendezvény a rendőr- és tűzoltóautók felvonulásával indult a dömsödi, a dunavecsei, a pentelei egyesületek, a szabadszállási, a kunszentmiklósi tűzoltók, a kunszentmiklósi rendőrkapitányság, a szalkszentmártoni polgárőrség, valamint a házigazdák részvételével.

Gulyás Sándor

A felvonulás után a program a piactéren folytatódott, ahol színes programok várták az érdeklődőket. A műsorban közreműködött Mizsei Molli, a Szalkszentmártoni Szederinda Néptánc Egyesület és a Szalkszentmártoni Néptánc Egyesület. A bátrabbak kipróbálhatták a dunaújvárosi Pentele ÖTE kosaras autójának kosarát a magasban, a rendőrségi jetskire bárki felülhetett. Az esemény ideje alatt kiállított rendőr- és tűzoltóautókat kívül, belül meglehetett nézni. A programot arcfestés, csillámtetkó, ugrálóvár, trambulin és habparti színesítette.

Szalkszentmárton, rendezvény, kék lámpa
Felzúgtak a szirénák, villogtak a kék lámpák Szalkszentmártonban
Fotó: Cehmann-Csurai Fruzsina

– A Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület jelenleg negyvennégy tagot számlál. Munkánkat a Kunszentmiklósi és a Dunaújvárosi Önkormányzat Hivatásos Tűzoltóságával kötött megállapodás szerint érkező riasztások esetén végezzük. Szalkszentmárton teljes területe mellet Tass, Kunszentmiklós, valamint a Kunszentmiklóshoz tartozó teljes bevetési részen felmerülő esetekben kapunk riasztásokat. Tennivaló akad bőven, a tavalyi évben 148 esethez vonultunk. Mindennapi munkánk mellett nagy hangsúlyt helyezünk a tűzoltó hagyományok ápolására, a közösség összetartására, az utánpótlás-nevelésre. Ennek jegyében tartunk bemutatókat, szervezzük meg rendszeresen a Nyitott Szertárkapu programunkat. Az első alkalommal megtartott Kék lámpás nap célja az volt, hogy közelebb hozza a lakosságot a közszolgálati szervek munkájához, bemutatva a mindennapi hősöket és az általuk végzett életmentő tevékenységeket – mondta el hírportálunk érdeklődésére Vasvári Viktor, a Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában