Összefoglaló

2024.07.26. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 26.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szent Anna-napi búcsút tartott pénteken a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ. Megemlékeztek egyik alapító-támogatójukról, dr. Bálint Annáról, és megidézték Szent Anna, Szűz Mária édesanyjának életét. Végül felszentelték Szent Ferenc és a gubbiói farkas festményt, mely a reményt hirdeti.

Bács-Kiskun, hírek, összefoglaló
A remény fontosságára hívták fel a figyelmet a népkonyhai ünnepségen
Fotó: Bús Csaba

Saját halottjának tekinti a Postás Szakszervezet azt a postást, aki munkavégzés közben halt meg Szankon az elmúlt napokban tragikus körülmények között hirtelen munkavégzés közben.

A nyár a strandszezonról, a fürdőzésről szól, a lehetséges veszélyekre kevesebbet gondolunk. A nem kívánt vízi balesetekre érdemes felkészülni, jó ha tisztában vagyunk azzal, hogy mi a teendő ha baj van.

A kecskeméti nyomozók csütörtökön kerékpártolvajokat vettek őrizetbe. Egyikük besurranással és pénzmosással is gyanúsítható.

Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt kell felelni egy 32 éves férfinak és 15 éves társának.

Megkezdik Kecskeméten, a Széchenyi téri buszállomás felújításának 3. ütemét, mely egyben az utolsó fázis. Várhatóan augusztus 20. után, az iskolakezdésre már a teljesen megújult buszállomás fogadja az utasokat. A részletekről Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. (KEKO) ügyvezetője számolt be a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

A frissen érettségizett Hegedűs Márton a nyáron sem hanyagolja kedvenc tantárgyát, a kémiát. A tananyagon már régen túlmutató kimagasló tudása és a sok versenysiker eredményeként augusztusban ismét a magyar csapat tagja a Nemzetközi Kémiai Tornán, melyet idén Mexikóban rendeznek meg. Emellett a kutatómunkája is folyamatos.

A Bajai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás miatt vádat emelt egy többszörös visszaeső férfival szemben, aki a délutáni napközi idején besurrant az iskolába és az osztályterem lelakatolt szekrényéből elvitte a diákok újságra összegyűjtött pénzét.

Nincsenek könnyű helyzetben az ország legnagyobb vármegyéjének a gazdái. Az idei év nehéz, komoly kihívásokkal kell megküzdeniük. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun vármegyei szervezetének az elnökével, Gáspár Ferenccel beszélgettünk.

A kormány szigorított az okoseszközök használatával kapcsolatos szabályokon, szeptember elsejétől korlátozottan lehet majd csak használni a mobiltelefonokat és a tableteket az oktatási intézményekben. De vajon mi a véleménye erről a kecskeméti diákoknak?

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában