Összefoglaló

2024.07.23. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 23.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A honvédelmi nyári napközis tábor második turnusába húsz fiatal érkezett a Bajai Honvédelmi Sportközpontba. A fiatalok július 22-26. között vehetnek részt a különféle nyári programokon.

Fotó: Bús Csaba

A nándorfehérvári diadal 568. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést az Akiért a Déli Harang Szól Egyesület és Pászti András önkormányzati képviselő szervezésében a kecskeméti Hunyadi János téren hétfő este. A nándorfehérvári diadal ünnepére immár restaurálva visszakerült a korábban ellopott hunyadivárosi szekérkerék, és reflektoros megvilágítást kapott az eseményen megkoszorúzott Hunyadi-szobor.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki légpuskával rálőtt a szomszédasszonyára, csak mert rendszeresen szóvá tette a kutyája utcára szökdösését.

Minden hadseregnek megvannak a maga legendás fegyverei. A Magyar Néphadsereg légierejének egyik ilyen vadászrepülő típusa a MiG-21-es volt. Varsányi Mihály alezredes kecskeméti pilóta kiválóan ismeri a típust, csaknem három évtizeden át repült vele. Az idős nyugállományú főtiszttel a keceli Pintér Művek Haditechnika Parkjában beszélgettünk.

Negyven hagyományőrző és népi játékot próbálhattak ki a hétvégén a Kiskun Önkormányzatok Szövetsége (KÖSZ) jóvoltából a szabadszállásiak. Az eszközöket Vörös János kiskunfélegyházi játékmester hozta el a városba és mutatta be az érdeklődőknek.

Ismét útjára indult a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció Kecskeméten. Július 22. és augusztus 18. között várják a gyűjtőpontokon a felajánlott tanszereket, melyeket rászoruló gyerekeknek juttatnak el.

Két kamion karambolozott Soltvadkert külterületén.

Nyolcszáz gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermek táborozhat tíz napon át a Bács-Kiskun vármegyei Tass-Alsószenttamáson található gyermekbirodalomban, ÁGOTA Falván. Hétfőn, a tábor megnyitó ünnepségén a segítőkkel, egyéb közreműködőkkel, vendégekkel együtt, mintegy 1200 fő vett részt.

Fantasztikus hangulatban zajlik Kecskeméten a Fantasy Dance légtorna tábora. Látványból nincs hiány: lányok sokasága függ és akrobatikázik a levegőben a különböző eszközökön.

A nőgyógyászati beavatkozásokat teszi egyszerűbbé az új orvosi műszer.

Akár három héttel is korábban kezdődhet a szüret idén.

Az ismert cirkuszigazgató Ifj. Richter József a napokban egy balatonlellei gyorsétterem parkolójában keltett nagy feltűnést méghozzá luxus lovaskocsijával.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában