Összefoglaló

2024.07.13. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 13.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fiataloknak szóló állatvédelmi tábort rendezett a héten az Argos Állatvédelmi Egyesület Kecskeméten. Szabó Attila egyesületi vezető – akit a Baon.hu olvasói az év emberének választottak – elmondta, hogy a tábor a 6 és 14 év közötti korosztálynak szól, és mint neve is mutatja, az állatvédelem ügyét emeli középpontba azzal, hogy az állatok iránti tiszteletre tanítja a gyerekeket.

Bács-Kiskun, hírek, összefoglaló
Az állatvédelemről szól az Argos kecskeméti nyári tábora
Fotó: Argos Állatvédelmi Egyesület

Bugac büszkesége, Mihók-Juhász Barbara is részt vesz az idei sakkolimpián. A világ ötödik legnagyobb sporteseménynek, a 45. Sakkolimpiának 2024. szeptember 10-23. között Budapest ad otthont.

Horváth Balázs István nyugállományú ezredest választotta új elnökének legutóbbi közgyűlésén a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub. Az elnök számára nem idegen a feladat, hiszen korábban is betöltötte már ezt a pozíciót, később, a hagyományőrző csoport vezetőjeként is sokat tett azért, hogy őrizzék, ápolják és továbbörökítsék a katonaság múltját.

A gyümölcsszüret ismét szolgált tanulságul: a kajszibarack-termesztésben lehetséges fajtaváltással mérsékelni a kora tavaszi fagyok kártételét.

A kecskeméti dr. Farkas Gábor Ybl-, Pro Architectura- és Prima Primissima-díjas építész mutatkozott be alkotásaival a kerekegyházi Szecsődi Udvarházban. A kamarakiállítás az Örömvonalak címet kapta.

Péntek hajnalban 4 óra 45 perckor csőtörés történt egy 300 milliméter átmérőjű főnyomóvezetéken, Kecskeméten a Könyves Kálmán körút. 23. szám előtt, mely következtében 40 perc alatt mintegy 1200 köbméter, azaz 1 millió 200 ezer liter víz folyt el. A brutális csőtörés miatt a víz alámosta az utat, a járda egy hatalmas kráterbe omlott, és több ingatlanban is kár keletkezett.

Megközelítőleg hat hektáron égett a fenyves Császártöltés külterületén, a Terv utca közelében. A tűzesethez kalocsai, kiskunhalasi, kecskeméti és paksi hivatásos, keceli önkormányzati, valamint császártöltési önkéntes tűzoltókat riasztottak. Az egységek tíz vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. 

Kelebián mérték a legmagasabb hőmérsékletet július 12-én – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján.

Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője hívta fel a figyelmet a kánikula idején alkalmazandó megfelelő állattartásra a Rádió 1 Gong Téma című műsorában. A szakember szerint fontos a megfelelő állattartás hőségben, és felhívta a figyelmet arra, hogy az házi kedvencek könnyen kaphatnak hőgutát, ami halálos is lehet. Emellett az élősködők elleni megfelelő védelemről, az etetés, itatás fontosságáról is beszélt.

Helvécián, az újonnan kialakított homokfoci pályán szombaton rendezték meg a 18. Helvéciai Futóhomok Focitornát, melyen hét csapat mérkőzött meg egymással. A helvéciai csapatok mellett többen érkeztek a környékről, és évek óta visszajáró törzscsapatként ismét köszönthették veszprémi barátaikat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában