Összefoglaló

2024.07.18. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 18.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felborult egy személyautó Kiskunhalas és Zsana között, az 5408-as út 6-os kilométerszelvényénél. 

a nap legfontosabb hírei, baleset, hírösszefoglaló
Teljes útzár: Felborult egy autó Kiskunhalas és Zsana között
Fotó: Pozsgai Ákos

A baon.hu információi szerint életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak el egy postást Kelebiáról, miután a nagy hőségben összeesett az utcán és eszméletlen állapotban találtak rá járókelők.

Az Állategészségügyi Világszervezet (WOAH) vonatkozó előírásai szerint Magyarország visszanyerte magas patogenitású madárinfluenzától való mentességét. A teljes országra vonatkozó kedvező státusz lehetővé teszi az élő baromfi és baromfitermékek akadálymentes kereskedelmét az egyes harmadik országokkal – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A kecskeméti városháza felújítása műemlék-helyreállítás és rehabilitáció kategóriában elnyerte a 2023. évi Építőipari Nívódíjat. Az évente odaítélt Építőipari Nívódíj kiemelkedő szakmai elismerésnek minősül, a hagyomány szerint minden nívódíjas épület falára egy, a díjat megjelenítő művészi alkotás, egy bronzkeretes réztábla kerül. Az emléktáblát csütörtök délelőtt leplezték le a városháza előcsarnokában.

A Bajai Szakképzési Centrum Jelky András Technikum és Szakképző Iskola a város egyik legnagyobb tanintézménye, sokrétű képzést kínál a fiataloknak. A hároméves szakmai képzés mellett ötéves technikumba is jelentkezhetnek a diákok, ahol érettségiznek és szakmát is tanulnak. 

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás, súlyos testi sértés és lopás miatt vádat emelt egy fiatalkorúval szemben, aki a nyílt utcán előbb meglopta, két hét múlva pedig kirabolta ugyanazt az idős férfit.

Mezőtűzről érkezett hír a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra július 16-án délután, és az is kiderült, hogy a lángok átterjedhetnek a környező tanyákra, valamint az egyik közeli kutyamenhelyre.

Vádemelést javasolnak a rendőrök azzal a férfival szemben, aki az egyik betörésénél még a falat is kibontotta, hogy zsákmányhoz jusson.

Július 22-től, azaz hétfőtől számos változás áll be a kecskeméti autóbuszjáratok menetrendjében, ami az egész várost érinti. Ennek kapcsán szervezett lakossági fórumot szerda délutánra Lévai Jánosné, a 11. választókerület önkormányzati képviselője a Damjanich iskolában. A fórumon a kecskeméti buszmenetrend-változásról, közelebbről Rendőrfalu és Kósafalu közösségi közlekedését érintő – a 2-es járatcsoporthoz tartozó buszjáratok menetrendjében beálló – változásokról volt szó, amiről Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ (KEKO) igazgatója beszélt.

Elképesztő mértékben nő a hőmérséklet Magyarországon. Már a január, február is minden eddiginél melegebb hónapok voltak, ami előrevetíthette, hogy a 2024-es nyár extrém forróságot is hozhat. Ez beigazolódott, az elmúlt hetekben folyamatos a 40 fokos forróság, a klímaberendezéseket csúcsra kell járatni. De vajon milyen lesz a mostani hétvégénk, és meddig kell együtt élnünk ezzel a meleggel? Ország Ferenc kecskeméti meteorológust kérdeztük.

Csütörtök délben tartották a 23. Gyermekotthonok Európa-kupa-döntőjének eredményhirdetését a Kecskeméti Atlétikai Csarnokban az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezésében. A hétfőn indult nagyszabású sporteseményt idén Bulgária csapata nyerte.

Idén július 22-28. között zajlik Kecskemét egyik legrangosabb nyári rendezvénysorozata, a Kodály Művészeti Fesztivál. A mintegy félévszázados múltra visszatekintő nemzetközi hírű és rangú eseménysorozat a hírös város legszebb és leghangulatosabb helyszínein ezúttal is kiváló előadóművészeket vonultat fel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában