Összefoglaló

2024.07.17. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Egy kamion és egy dinnyét szállító kisteherautó ütközött félfrontálisan az 53-as főúton, Akasztó közelében. A dinnyét szállító kisteherautó vezetője a helyszínen meghalt.

halálos baleset, Akasztó
Halálos baleset Akasztónál
Fotó: Pozsgai Ákos

Dinnyét szállító kisteherautó ütközött frontálisan egy kamionnal Akasztó közelében az 53-as főúton szerda reggel. A furgont vezető férfi a helyszínen életét vesztette, utasát és a kamion vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították a mentők a kiskunhalasi kórházba. Információink szerint a baleset halálos áldozata a KSZC Dékáni Árpád Technikum rendész oktatója. Az intézmény közösségi oldalán közleményben tudatta, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt iskolájuk megbecsült oktatója.

Mint arról beszámoltunk, szerdán újabb csőtörés történt a kecskeméti Károly Róbert körúton. Ez a csőtörés a pénteki hatalmas, millió liter vízveszteséggel járó és a vasárnapi sérülést követte. A csőtörések miatt a Bácsvíz Zrt. kicseréli az érintett vezetékszakaszt, jövőre pedig az egész, Izsáki útig futó vízcsövet. 

Az MVM Mobiliti Törökbálinton átadta első 600 kilowatt összteljesítményű töltőállomását, amelyet európai uniós támogatásból valósított meg – közölte az ország legnagyobb e-töltő-hálózatát működtető MVM Mobiliti Kft. hétfőn az MTI-vel. A programban összesen 10 helyszínen – köztük Kecskeméten is – telepítenek olyan, 600 kilowatt összteljesítményt biztosító töltőállomásokat, amelyek legalább 150 kilowattos töltőfejekkel vannak ellátva.

Szerda délután Kiskunhalason, a Bem utcába kérték a tűzoltók segítségét a mentők. Egy negyedik emeleti lakásba nem tudtak bejutni, ahol az ott lakó férfi napok óta nem adott életjelet magáról.

Már a 25. diplomáját szerezte meg a Bács-Kiskun vármegyei lakos, dr. Kapus Krisztián. Magyarország diplomarekordere Kiskunfélegyházán született, Kecskeméten járt középiskolába, jelenleg Jászszentlászlón él. Tanulmányainak központjában az ember áll, de vajon hogyan juthat el valaki 50 évesen negyedszáz diplomáig? Dr. Kapus Krisztiánnal beszélgettünk.

Kamion és kisteherautó ütközött össze Akasztó határában, az 53-as főút 17-es kilométerszelvényénél. A kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy embert feszítővágó és feszítőhenger segítségével kiemeltek a gépkocsiból. 

Péter Szandra és Pankovics Tibor pedagógusok szervezésében immár tizedik éve gyermekek eveznek egy héten át a festői Sugovicán. Idén 19 gyerkőc érkezett, négy lány és 15 fiú. Azokat várták, akik szeretik a vizet, nem félnek tőle és úszni is tudnak – mondták hírportálunknak a szervezők.

Egy kecskeméti műszaki üzlet tulajdonosa tavaly szeptember végén feljelentést tett a rendőrségen, és elmondta, hogy a boltjából négy ismeretlen ellopott jó néhány bluetooth hangszórót, fejhallgatót és fülhallgatót, közel 800 ezer forint értékben. Az üzletvezető felismerte, a kecskeméti rendőrök pedig elfogták a tolvajokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában