Összefoglaló

2024.07.11. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 11.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Csütörtökön kezdetét vette a Kecskeméti Zenészegylet által szervezett Dalszerző és dalszövegíró tábor, 17 táborlakóval. Már a megnyitó jó hangulatban telt a kecskeméti zenetáborban.

A Fehér Vera, kiállítás
A Fehér Vera különleges fotográfiáiból nyílt tárlat a kecskeméti Kápolna Galériában
Fotó: Horváth Péter

Felborult egy kamion, áll a forgalom az M5-ösön, Kiskunfélegyházánál.

Kazai István kecskeméti ultrafutó akárcsak tavaly, az idén is teljesítette az Ultrabalatont, ráadásul jelentősen javítva az idején. Az Ultrabalaton a maga 211 kilométerével sok ultrafutó számára a teljesítés tekintetében a vágy netovábbja, Kazai István számára az idei évben azonban mindössze a felkészülés egyik állomásává lényegült át.

Hétfőn kezdődött az immár harmadik alkalommal megrendezett Neumann Innovációs Tábor a GAMF Műszaki és Informatikai Kar szervezésében. Az ország minden pontjáról érkezett 72 középiskolás diák hat terület tematikus programján vehet részt a GAMF Kar és a kecskeméti CAMPUS területén. Az innovációs tábor öt napjában megismerkedhetnek a mérnöki, informatikai és gazdasági területekkel, találkozhatnak az egyetem oktatóival, illetve betekintést nyerhetnek az egyetemi életbe.

Kigyulladt egy nagyjából százhatvan négyzetméteres szalma- és trágyarakat Kunbaja közelében csütörtök reggel. 

A kiskunfélegyházi városháza tornyát előzetes bejelentkezés után bárki ingyen megnézheti. A látogatók a 45 méter magas toronyból kitekintve csodálatos látványra számíthatnak. Hírportálunknak Olasz Anita, a Tourinform Iroda vezetője mutatta be a város egyik különleges látványosságát.

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai hét embert hallgattak ki gyanúsítottként: hármat kábítószer-kereskedelemmel, a többieket kábítószer birtoklásával gyanúsítják.

Tombol a nyár és a hőség, de a szabadtéri programoknak semmi sem szabhat gátat. Bács-Kiskun vármegyében sok izgalmas programmal készülnek a hétvégére.

A Fehér Vera fotóművész munkáiból nyílt kiállítás Önszkifi címmel a kecskeméti Kápolna Galériában csütörtök délután. A tárlat A Fehér Vera különböző korszakaiból származó, eltérő technikával készült különleges műveit mutatja be.

A kalocsai volt szovjet repülőtérként aposztrofált, valójában nagyobb részt Uszód és Foktő önkormányzata tulajdonában lévő egykori katonai légi bázis területéből Uszód önkormányzata 120 hektárt adott el napelempark és egyéb, nem környezetterheléssel járó beruházás megvalósítására. A számos garanciát tartalmazó adásvételi szerződést Bedi Gyula polgármester és a kínai tulajdonban lévő Jolywood-Hungaria Energia Termelő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság képviselője, Chen Zhi Ping ügyvezető írta alá az uszódi községházán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában