Lakossági felhívás

2024.07.23. 21:28

Házalókra figyelmeztetnek Kunfehértón

Az utóbbi napokban több bejelentés is érkezett házalókról, akik különféle ürügyekkel próbálnak bejutni az ingatlanokba a Kunfehértón és a település környéki külterületi részeken. Az önkormányzat közleményében arra figyelmeztet, hogy ne nyissanak ajtót idegeneknek, értesítsék a rendőrséget.

Pozsgai Ákos

Ha bárki ismeretlen személy próbál bejutni az otthonukba bármilyen ürüggyel, ne engedjék be! Ezek a házalók gyakran különféle termékeket, szolgáltatásokat kínálnak, vagy adománygyűjtésre hivatkoznak, de valójában az ingatlan felmérésére, esetleges későbbi betörés előkészítésére is használhatják az alkalmat – írta közleményében az önkormányzat, fokozott figyelemre intve a lakosságot.

házalók, Kunfehértó, figyelmeztetés
Az önkormányzat közleményében arra figyelmeztet, hogy ne nyissanak ajtót idegeneknek, értesítsék a rendőrséget.
Fotó: shutterstock.com

Azt tanácsolják, hogy mindenki tartsa zárva a házát, ügyeljen arra, hogy mindig zárva legyenek az ajtók és ablakok, különösen akkor, ha nincsenek otthon. A kerítések, kapuk zárva tartása is fontos, hogy ne könnyítsék meg a házalók vagy potenciális betörők dolgát.

Kérik, hogy a szomszédok figyeljenek egymásra, ha ismeretlen személyek járkálnak a ház körül és gyanúsan viselkednek, vegyék fel egymással a kapcsolatot, szóljanak egymásnak és értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Fontos az is, hogy minél több információt osszanak meg a hatóságokkal, hogy hatékonyabban fel tudjanak lépni a házalókkal szemben.

A rendőrség és a helyi önkormányzat kiemelten soron kívül intézkedik a bejelentésekkel kapcsolatban, azt kérik, hogy a lakosok legyenek éberek, és tartsák be a fenti ajánlásokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában