Előkészítő munka

2024.07.08. 19:00

Megkezdődhet a bajai déli elkerülő út tervezése

Az Építési és Közlekedési Minisztérium hirdetményéből kiderül, az elkerülő új nyomvonalon jön létre, egy 3,93 kilométer hosszú, kétsávos, másodrendű főútként.

Márton Anna

Indulhat az előkészítő munka a bajai déli elkerülő út projektjében: a RODEN Mérnöki Iroda Kft. készítheti el a kivitelei terveket. A TED-en megjelentek szerint a nyertes 187 millió forintos szerződéses értéken végzi el a feladatot a rendelkezésre álló engedélyezési terv és építési engedély alapján, adta hírül a magyarepitok.hu.

elkerülő, főút, 51-es főút
Illusztráció
Forrás: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Az elkerülő a korábbi közbeszerzési adatok szerint a Bácsbokodra kivezető Bokodi út és az 51-es főút között teremt majd kapcsolatot; a Bokodi úton a Keleti körútnál lesz a kiindulási pontja.

A projekt a szükséges körforgalmú csomópontok tervezését is magában foglalja, akárcsak kerékpárutak, szervizutak, autóbusz megállóhelyek, tengelysúly-mérőhelyek, és a keresztezett vízfolyásokon keretelemes átereszek tervezését. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában