Összefoglaló

2024.07.24. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 24.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Mindig érdemes lezárni kerékpárunkat, akár pár perces ügyintézésről van szó, akár a lépcsőházban vagy a társasházi tárolóban hagyjuk azt – javasolja a rendőrség. Az ellopott kerékpárok jelentős része nem volt lezárva, és a legtöbbet lépcsőházakból vitték el. Ezért érdemes rászánni a pénzt a jó minőségű zárra, és azzal rögzíteni a bringákat, valamint regisztrálni a rendőrség Bikesafe rendszerébe – szól a rendőrség megszívlelendő bűnmegelőzési tanácsa.

Fotó: Bús Csaba

Az idén végzett középiskolások számára 2024. július 24. sorsfordító nap lehet: nyilvánosságra hozzák a ponthatárokat, és kiderül, kiket vesznek fel az egyetemekre, főiskolákra. A kecskeméti diákok többsége izgatottan várja a nagy pillanatot. A Neumann János Egyetem és a Hírös Agóra idén is megszervezi a Pont Ott Partit.

A Városi Teke Csapatbajnokság díjátadóját tartották kedd délután a Cifrapalotában a Kecskeméti MÁV Teke Egyesület szervezésében. A kecskeméti tekések idei amatőr bajnokságában a legjobb csapatnak az OTP bizonyult, őket követte a Knorr-Bremse csapata, a bronzérem pedig a MÁV SE csapat tagjainak nyakába került.

Nyáron az utazó vendégek általában vízparti szálláshelyeket keresnek. Ez a kecskeméti turizmust is nehéz helyzetbe tudja hozni, azonban az üzleti élet ezt kompenzálni tudja. Az év első felében ugyanis nőtt a vendégéjszakák száma, habár ez nem feltétlen eredményez eredménynövekedést. A szálláshelyek helyzetéről Juszkó Anitát, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel igazgatóját, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) alelnökét kérdeztük.

Kecskeméten fogták el azt a 24 éves férfit, aki Tiszakécskén kilökte a kocsijából a tulajdonosát, majd elhajtott a járművel.

A sokéves múltra visszatekintő Youth International Competition on Global Governance 2024 (YICGG) ifjúsági világversenyt idén a shanghaji Fudan Egyetem a kecskeméti Neumann János Egyetemmel közös szervezésben valósítja meg. Az ötnapos döntő szerdai versenynapját Kecskeméten tartották a 30 országból érkezett 140 diák számára.

Szerdán hivatalosan is átadták a Széktói Stadion megújuló pályatestét, melyre már évek óta nagy igény volt Kecskeméten. A KTE mostantól minden igényt kielégítő pályán fogadhatja ellenfeleit az NB I-ben.

A gondos család, a jó közösség, a sportos életforma és az egészséges táplálkozás a hosszú élet titka Szigeti Ferenc szerint, akit 90 éves születésnapja alkalmából köszöntött Balla László, alpolgármester szerdán.

Első alkalommal rendeztek horgásztábort Kunszálláson a Cines tónál. A helyi szabadidő park ideális helyszínt biztosított ahhoz, hogy a gyerekek elsajátítsák a horgászat alapjait. Ugyanakkor a természetben közelben töltött idő valódi kikapcsolódást jelent a táborozóknak és a tábor szervezőinek egyaránt.

Csodás kisüzemi sörök, füstös húsok, burgerek, kiváló társaság és hangulat – ez várható a BeerBQ – Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztiválon július 26-28-án. A város legnagyobb kerti partiját ott folytatják, ahol tavaly abbahagyták. Éberfy István szervező szerint nem lesznek idén nagyívű változások, de a kínálat és a színpadi program tartogat újdonságokat.

Elkezdték a kecskeméti légibázis pilótáinak kiképzését Brazíliában.

A Kecskeméti Vadaskertbe látogattak a Rotaract Down Tábor lakói és családjai szerda délelőtt. A Down-szindrómával élők számára megrendezett, mintegy tizenöt éves múltra visszatekintő, Jászszentlászlón, a Szent László Horgásztanyán megrendezett tábor szervezését három éve vette át a Rotaract Club Kecskemét, az egyetemista és pályakezdő fiatalok nonprofit jótékonysági klubja.

Minden nő álma egy romantikus piknik, rózsaszirmokkal, virágcsokorral és sok finom falattal, amit Richter József nemcsak randipartnerével, de zsiráfjaival is szívesen megoszt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában