Feketeerdői Általános Iskola

2024.06.19. 13:18

Zenei tehetségüket is kibontakoztathatták a helvéciai diákok

Helvécián a Feketeerdői Általános Iskolában mozgalmasan és eseménydúsan telnek a tanév utolsó napjai. A zenétől, a sporton át a pályaorientációig széles skálán mozogtak a programok.

Sebestyén Hajnalka

Az iskolában sokan választják a zenét, különböző hangszereken tanulnak a Líra Zeneiskola jóvoltából. Két pedagógusa, Lovászné Gajdos Éva és Hajdú Katalin a napokban tartotta meg tanévzáró zongorahangversenyt az iskolában. A tanulók korosztálya vegyes volt, de valamennyien elkápráztatták zongoratudásukkal a szülőkből, nagyszülőkből, testvérekből álló közönséget. 

Feketeerdői Általános iskola, zene, iparkamara
Zenei tehetségüket is kibontakoztathatták a helvéciai diákok
Forrás: Beküldött fotó

A Diákönkormányzati Nap ismét sikeresen lezajlott. A tanulók 12 állomáson különböző ügyességi feladatokban próbálhatták ki magukat, illetve versenghettek egymással. A programot arcfestés és fagyizás színesítette. A napot a hagyományos tanár-diák röplabda mérkőzés zárta. 

Újabb pályaorientációs napon is részt vehettek a Feketeerdős tanulók. A sokoldalú rendezvény lebonyolításában meghívott előadók, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Iparkamara is a segítségükre volt. A fiatalok megismerkedhettek a csecsemőgondozás rejtelmeivel, a kertész szakma szépségeivel, a kutyaterápia sokrétű lehetőségeivel, emellett barkácsolhattak is. 

A 6. és 7. osztályos tanulókat ezen a napon külső program is várta, mely Kecskeméten, a Bács-Kiskun Vármegyei Iparkamara épületében egy rendhagyó osztályfőnöki órával vette kezdetét, és a pályaválasztás kérdéseiről szólt. Ezt követően a diákok egy része az Aranyhomok Hotelben folyó mindennapi munkából kaptak ízelítőt, a fiúk pedig a Phoenix Mecano gyárban nyertek betekintést az ott folyó sokféle munkafolyamatba. 

Feketeerdői Általános iskola, zene, iparkamara
Forrás: Beküldött fotó


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában