Ünnepség

2024.06.04. 18:00

Pro Iuventute díjjal ismerték el tanáraikat a végzős halasi diákok

A Szilády Áron Társaság idén is kiírta a Pro Iuventute-választást, a díjazott tanároknak a Szilády Áron református Gimnázium dísztermében rendezett ünnepségen adták a pedagógiai díjakat.

Pozsgai Ákos

Összesen tizenegy pedagógus részesült a halasi középiskolák végzős tanulói által megszavazott Pro Iuventute – Az ifjúságért emlékdíjban, amely idén harmincéves hagyományra tekint vissza. Az elismerést azok a tanárok kaphatják meg, akik oktató és nevelő munkájuk során emberségből és szakmai hivatásukból példát mutatnak.

díjazottak, pedagógusok, Kiskunhalas
Pro Iuventute díjjal ismerték el tanáraikat a végzős halasi diákok
Fotó: Beküldött fotó

A díjátadón Bocskorás Bertalan református lelkész köszöntőjében a pedagógusok mindennapi munkáját méltatta. Lukács László, a Szilády Áron Társaság elnöke arra emlékeztetett, hogy az országban egyedülállóan Kiskunhalason szavazhatnak a végzős diákok évről évre a tanárok munkáját elismerő díj odaítéléséről, amely különlegesnek számít.

A Pro Iuventute díj bronz fokozatát, akiket első alkalommal díjaztak, Tallér Erzsébet Katalin (Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda), Melkvi Tibor (Fazekas Mihály Általános Iskola), Virág Tamás (Központi Általános Iskola), Fésüsné Bakos Ágnes (Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium), Vilmosné Horváth-Teleki Klára (II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum), Rapcsák Csaba (Bibó István Gimnázium) és Tóbiás Zoltánné (Szilády Áron Református Gimnázium és Kollégium) pedagógus kapta meg.

A Pro Iuventute díj ezüst fokozatát vehették át, akiket második alkalommal díjaztak: Losonczi László Péter (Kiskunhalasi EGYMI Óvoda és Általános Iskola), Dr. Tallósné Kiss Rita (Felsővárosi Általános Iskola), Polgár-Ónodi Szilvia (Dékáni Árpád Technikum).

A Pro Iuventute díj arany fokozatát kapta, akinek harmadik alkalommal ismerték el a munkáját: Boldogné Jenei Andreára (Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda) pedagógusa, aki egy halasi csipkét is átvehetett az emléklap mellé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában