Bács-Kiskun

2024.06.21. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 21.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Az Eötvös József Főiskola diplomaátadó ünnepségét péntek délelőtt tartották a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban. A diplomaosztón jelen volt Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Hajdú Miklós alpolgármester, valamint a városi intézmények, szervezetek vezetői.

összefoglaló, Bács-Kiskun, hírek
Átvették diplomájukat a bajai főiskola végzős hallgatói
Fotó: Márton Anna

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház minden telephelyén (Kecskeméten, Kalocsán és Kiskunfélegyházán is) megváltozott a szakrendelések igénybevételének és időpontfoglalásának rendje. A megyei kórház új sorszámhúzó rendszert vezetett be a szakrendeléseihez kapcsolódóan – tájékoztatott közleményében a vármegyei kórház.

Magas színvonalú szakmai munkájuk elismeréseként öt kistelepülésen dolgozó óvodapedagógus vehette át a Pedagógusok a kistelepülésekért díjat csütörtökön a petőfiszállási kegytemplomban megrendezett ünnepségen. A díjazottak több évtizede magas színvonalon szolgálják közösségüket és alkotnak maradandót – hangzott el az eseményen.

Mások mellett a Brother Culture, a Daddy Freddy & Blackout JA, Anthony Locks, a PASO, a Budapest Riddim Band, CéAnne, G Ras, Copy Con és a házigazda Ladánybene 27 is színpadra lép az idei Reggae Camp Fesztiválon Lakiteleken július 23-27. között. Az immár huszonegyedik Reggae Camp Fesztivált 2023-hoz hasonlóan a Tőserdő autóskemping területén rendezik meg.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Soltszentimrén, a Petőfi utcában ég egy lakóház. A település körzeti megbízottja, Pintér Antal rendőr zászlós pár perccel később már volt. A rendőr kivonszolta a házból az ott alvó férfit, ezzel megmentette az életét.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat többrendbeli lopás elkövetésének gyanúja miatt egy helybéli ellen. Kérik azokat a kiskunhalasiakat, akiknél az elmúlt időszakban betörés vagy besurranás történt, és ezidáig nem tettek feljelentést, jelentkezzenek a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon vagy a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Elkészült az új központi buszmegálló a Kossuth Lajos utcában, a buszok 2024. június 22-től ide érkeznek és innen indulnak tovább, a régi megálló megszűnik – tájékoztatott a mélykúti városháza.

Díszes uradalmi kút és virágokkal övezett térköves sétány épül Kisszállás központi részén pályázati forrásból, a két ütemben megvalósuló beruházás nagy része mostanra elkészült. A díszkút, amelyet a nyári kánikulában naponta többször is bekapcsolják, igazi ékköve lesz a település központjának és már most sokan a csodájára járnak.

A magyar népi fazekasművészet kiemelkedő alakja, Domonkos László fazekasmester munkáiból nyílt tárlat Hagyományok útjai, két keréken címmel csütörtökön a kecskeméti Kápolna Galériában. A Kecskeméti Kerámia Stúdióhoz alapítása óta szorosan kötődő mester nemcsak fazekasmunkáit hozta el a kiállításra, hanem különleges ornamentikákat megörökítő rajzait is.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában