Városháza

2024.06.24. 19:17

Átvették megbízólevelüket a kecskeméti önkormányzati képviselők – galériával

A június 9-i önkormányzati választások eredményének jogerőre emelkedését követően hétfő délután átvették megbízólevelüket a megválasztott kecskeméti önkormányzati képviselők a városháza Dísztermében.

Horváth Péter

Dr. Temesvári Péter városi jegyző elmondta, hogy a választások szakmai szempontból rendben lezajlottak, és a megválasztott 20 képviselőből 15 vette át személyesen a megbízólevelét hétfőn, öt képviselőnek pedig postai úton kézbesítik.

Kecskemét, megbízólevél, városháza
Hétfő délután átvették megbízólevelüket a megválasztott kecskeméti önkormányzati képviselők a városháza Dísztermében
Fotó: Bús Csaba

Dr. Török Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a kecskemét önkormányzati képviselő választás rendben lezajlott, nyugodt szavazás történt. A szavazásra jogosultak közül 47.512 fő jelent meg, ami 55,26 százalékos arányt jelent. Két rendkívüli esemény történt a szavazás alatt: két szavazókörben eltört a műanyag urna plombája, azonban a szavazást nem kellett felfüggeszteni, a plombát a Szavazatszámláló Bizottság tagjai kicserélték.

A Fidesz-KDNP frakciójából 12 képviselő kapta meg megbízólevelét: Engert Jakabné, dr. Fekete Gábor, Gál Zsombor, akinek postázzák, Jánosi István, Laczkó-Zsámboki Angéla, Lévai Jánosné, Leviczky Cirill, Nemcsik Mátyás, dr. Papp Zoltán, Pászti András, Sipos László és Szamler László.

Dobos Józsefnek, a Civil Összefogás Városunkért Egyesület képviselőjének postázzák mandátumlevelés. Megbízólevelet kapott az újonnan bejutó, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártos Kordik Szabolcs, és Hódi Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalomból. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői közül Gyuris Dávid és Király József vette át a megbízólevelet személyesen, postán Kopping Rita, dr. Siposné Bodrozsán Alexandra és dr. Tóth Szilárd kapja meg.

A frissen megválasztott képviselők mandátuma októbertől él. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában