Felszentelés

2024.06.11. 14:58

Isten dicsőségéért és Kiskunhalasért állítottak keresztet – galériával

Kiskunhalas északi oldalán, az 53-as főút bevezető szakaszán, a Sóstó partján állított egy kőkeresztet Nagypál László és családja Isten dicsőségére és Kiskunhalasért.

Pozsgai Ákos

A keresztet Véh Zsolt kőfaragó készítette, ő végezte a felállítását és a szükséges alapozási munkálatokat is – hangzott el a kereszt ünnepélyes megáldásán és felszentelésén, amelyet Seffer Attila, a Szent Péter és Pál Római katolikus Plébánia és Talapka István, a Kiskunhalasi Jézus Szíve Római Katolikus Plébánia plébánosa közösen végeztek ünnepi szentmise keretében.

kereszt, felszentelés, Isten
Isten dicsőségéért és Kiskunhalasért állítottak keresztet
Fotó: Pozsgai Ákos

– Feleségemmel együtt tavaly nyáron fogalmazódott meg bennünk, hogy Isten dicsőségére és Kiskunhalasért egy keresztet szeretnénk állítani. Nem volt egyszerű megtalálni a helyszínt, de végül sikerült méltó helyet találni. Bízunk benne, hogy sokaknak azok közül, akik elsétálnak a kereszt mellett, a figyelme Isten szeretete felé fog fordulni – mondta Nagypál László, aki köszönetet mondott az alsó és felsővárosi katolikus közösségnek, valamint Kuris István László alpolgármesternek és Tóth Péter városi főépítésznek a helyszín megtalálásában, az önkormányzati terület rendelkezésre bocsátásában, valamint az egyházi méltóságoknak a kereszt megáldásáért és felszenteléséért.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában