Rendezvény

2024.06.02. 09:54

Az eső sem zavarta a falunapi mulatozást Tabdiban – galériával, videóval

Falunapot rendeztek szombaton Tabdiban. Az esemény egyik csalogató rendezvénye volt a hagyományos pörköltfőző verseny, amelyre idén 32 csapat jelezte részvételi szándékát.

Barta Zsolt

Napközben lecsapott a vihar a falura. Ez némiképpen ijesztő volt, mert a szomszédos Kiskőrösről vészjósló hírek érkeztek. Ott ugyanis a vihar jéggel érkezett. Tabdiban „csak” esett, de a felhők gyorsan elvonultak, és 14 órára kiderült az ég. Ekkora már véget ért a főzőverseny, és a sportpályán elhelyezett sátrak alatt kényelmesen elkészültek az ebédek. Az önkormányzat idén, ahogy a korábbi években is, bográcsonként 5-5 kilónyi húst, ezúttal zúzát biztosított. A versenyt most is dr. Szabó Ferenc nyerte meg, a második helyen Földházi Ferenc, míg a harmadikon Krizsán Sándor végzett.

Óvodások és az iskolások műsorával folytatódott a programsorozat a nagyszínpadon
Fotó: Barta Zsolt

Az eredményhirdetés után Fábián Sándor köszöntötte a falu népét. Hangsúlyozta, hogy több mint két évtizede rendeznek falunapot. Ezalatt az idő alatta a település rengeteget fejlődött. Ehhez a munkához nemcsak az önkormányzat, hanem minden egyes lakos munkájára szükség volt. A közösség ereje egymás támogatásában is megjelenik – hangsúlyozta. Mint mondta, a település fejlődése töretlen. Megjegyezte, hogy az elmúlt napokban három külterületi utat szilárd burkolattal vontak be, így 2600 méternyi földes utat szüntettek meg. Ennek a költsége közel 150 millió forint volt. Megkérte a gazdákat, hogy vigyázzanak az útra. Elmondta, hogy húszmillió forintért gépeket vásároltak, a település központjában lévő félkész épületet tervezik még felújítani.

A polgármester beszéde után az óvodások és az iskolások műsorával folytatódott a programsorozat a nagyszínpadon, majd a G-Flow Dance School mutatkozott be, akik után néptáncosok léptek fel, este pedig a Koral Tribute Band koncertje várta az érdeklődőket.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában