Kalocsa

2024.06.02. 07:00

Új székeket kap az érsekkerti szabadtéri színpad nézőtere

Nem volt a legjobb választás a kényelmes, de kültéren nem tartós, rétegelt furnérlemezből készült székek beépítése az Érsekkert szabadtéri színpadánál.

Zsiga Ferenc

A Kalocsa Szíve program keretében több mint 10 éve kialakított új színpadhoz tartozó nézőtér székeit már csak a 2014-2019-ig tartó időszakban elmaradt karbantartás miatt is sok kritika érte az elmúlt években a városban. – A „harisnyaszaggató” ülőalkalmatosságokat az Érsekkert karbantartásáért felelős Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft. hamarosan időtálló, műanyag székekre cseréli – tudtuk meg Ridegné Kara Beátától.

székek, Érsekkert, korszerűsítés
Új székeket kap az érsekkerti szabadtéri színpad nézőtere
Fotó: Zsiga Ferenc

A cég vezetője azt is elmondta, a mintegy 9 millió forint értékben megvalósuló, több száz szék cseréje jóval nagyobb költséget jelentene, de a társaság szakemberei a meglévő fém tartószerkezetet az új székekhez alakítják, illetve a felszerelésüket is ők végzik majd. Az ügyvezető szerint a két héten belül kezdődő munkálatoknak köszönhetően a nézők a nyári színházi előadásokat már az új székekből élvezhetik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában