Rendezvény

2024.05.19. 12:30

Százakat vonzott a hartai pünkösdi falunap és gyermeknap – galériával

Hartán az év egyik legnagyobb rendezvénye a pünkösdszombati falunap és gyermeknap koncerttel, a német nemzetiségi tánccsoport bemutatójával, gyermekműsorokkal, kézműves vásárral, az önkormányzat és a baráti társaságok örömfőzésével, szeretet-vendéglátásával és számos más színes programmal várta a látogatókat.

Zsiga Ferenc

Érkeztek is folyamatosan a vendégek, a Templom utcában felállított nagyszínpad előtti tér 12.30-ra zsúfolásig megtelt, hogy a senior örömtáncot követően a település büszkesége, a Hartai Hagyományőrző Kulturális Egyesület generációkat egyesítő Német Nemzetiségi Tánccsoportjának bemutatóját lássa.

gyermeknap falunap, pünkösd
Százakat vonzott a hartai pünkösdi falunap és gyermeknap 
Fotó: Zsiga Ferenc

A produkció végén felcsattanó erős taps és ováció után a táncosok és a közönség a délelőtti kézműves-foglalkozásokon, a tűzoltóautózás, népi játékok közben megfáradt gyerekekkel együtt vonult át a tájház udvarán felállított főzősátrakhoz, hogy a hatalmas bográcsokban készülő egytálételekből és a házi, tradicionális süteményekből falatozzon. 

Aki nem ragadt ott, az a paksi Kier Krain Sváb Zenekar muzsikáját élvezhette a nagysátorban. Az együttest a színpadon a kalocsai Papp Róbert és barátai váltották, interaktív verses-zenés műsorukba számos gyerek bekapcsolódott. A százakat vonzó pünkösdi program a Veracrúz együttes 19 órakor kezdődő koncertjén érte el a csúcspontját, majd a 22 órakor kezdődő diszkóval zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában