Elismerés

2024.04.05. 16:15

Pompás Mesés díjat kapott a Kerekegyházi Bóbita Óvoda – galériával

Április 5-én egy többnapos továbbképzés megkoronázásaként Pompás Mesés Óvoda díjat kapott a Kerekegyházi Bóbita Óvoda, ami nap mint nap több mint 200 kisgyermek életébe csempészi be a mesék szeretetét.

Orosz Fanni Flóra

Különleges hónap az április a Kerekegyházi Bóbita Óvoda számára, ugyanis megtisztelő kitűntetésben részesült az intézmény, mindez pedig áldozatos és odaadó munkájuknak köszönhető.  

Nap mint nap több mint 200 kisgyermek életébe csempészik be a mesék szeretetét
Fotó: Bús Csaba

„Hisszük azt, hogy a népmeséknek vissza kell kerülniük az őket megillető helyre, a közösségek és a családok mindennapjaiba” – így hangzik a Pompás Napok mottója.

A Pompás Napok csapata és a Pompás Mesés Nagykövetek a népmese, a népi játékok és a néphagyomány további elemeinek ötvözésével szeretnék hagyományos népi kultúrák fontos tudásanyagát biztosítani a mai gyermekek, fiatalok és felnőttek számára. Munkásságuk középpontjában a mesére legfogékonyabbak, az óvodás és kisiskolás korosztályok állnak, bár rengeteg tapasztaltuk van más korosztályokkal is. 

Az Kerekegyházi díjátadó egy rövid zenés műsorral indult, ahol az óvoda munkatársai közösen, felszabadultan énekeltek jól ismert népdalokat. Ezt követően dr. Deák-Zsótér Boglárka, a Pompás Napok alapítója adta át a kitüntetés az intézmény vezetőjének, Sáriné Bognár Klárának. 

„A gyerekek folyamatosan változnak, ennek pedig egy szelete, hogy a mesék felé is folyamatosan igyekszünk megújulni” – fogalmazott Sáriné Bognár Klára igazgatónő.

A kitüntetéssel együtt kinevezték a Kerekegyházi Bóbita Óvoda Pompás Mesés Nagykövetét is, Türnerné Beatrix személyében. A Nagykövetek megismerték és alkalmazzák a Pompás módszertant, és saját területükön, intézményeikben gyakorlatba is ültetik azt, így első kézből rendelkeznek tapasztalattal. 

„A mese mindenkinek fontos, mert a mesékben bármi lehetséges” – köszönte meg kinevezését Beatrix.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában