Kiskunhalas

2024.04.27. 15:00

Az iskola kiválóságait is köszöntötték a Vári szakképző ballagásán – galériával

Megkezdődtek a középiskolai ballagások, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégiumban péntek délután több mint százhúsz szakvizsgára és érettségire készülő diák búcsúzott iskolájától.

Pozsgai Ákos

Pénteken virágokkal öltöztették díszbe a Vári szakképző tantermeit és a folyosókat, könnyeikkel küszködve búcsúztak a végzősök az intézmény felújított udvarán tartott ballagási ünnepségen.

Elballagtak az iskola tanulói
Fotó: Pozsgai Ákos

A ballagó diákok nevében Koczka Nóra tanuló búcsúzott el az iskolától, aki megköszönte az oktatók támogatását, segítségét, iránymutatását, a sok tudást, amelyre megfogalmazása szerint nélkülük nem tehettek volna szert. Köszönetet mondott a szülőknek is a féltő gondoskodásért és azért, hogy hittek gyermekeikben, majd a végzősök nevében átadta dr. Komáromi Szilárd igazgatónak a végzősöknek járó tarisznyát.

Az intézmény vezetője beszédében arra emlékeztetett, hogy az itt végzett diákok építik tovább az országot. Az igazgató köszönetet mondott a gyermeküknek a szakmatanulást javasló szülőknek, az oktatóknak, hogy segítették őket a tanulásban, a szakmai fogások megszerzésében. Komáromi Szilárd Orbán Viktor miniszterelnök, a Szakma Sztár verseny budapesti megnyitóján elhangzott beszédéből idézett – ahol a Vári- szakképző tanulója az épületgépész szakmában országos második helyet ért el és a ballagás napján vehette át az elismerő oklevelét – a kormányfő úgy fogalmazott, hogy „Akinek szakmája van, annak munkája is lesz, aki dolgozik, annak fizetése is lesz. Aki a szakmája mellett még családot is vállal, annak otthona is lesz.”

A Vári Szabó István Szakképző Iskola kétéves érettségire épülő felkészítő osztálya mellett, burkoló, kőműves, épület-, és szerkezetlakatos, hegesztő, villanyszerelő, karosszérialakatos, asztalosipari szerelő, asztalos, festő, mázoló, tapétázó, kereskedelmi értékesítő, bolti előkészítő, pincér-vendégtéri szakember, pék, pék-cukrász és cukrász szakon végeznek a most ballagott diákok. 

Az ünnepségen elismerést vehettek át azok a tanulók, akik kimagasló tanulmányi, sport és szakmai eredményeket értek el, valamint az intézményt támogatók. A Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium kiváló tanulója címet ebben a tanévben Nagy Anna 3/11/E osztályos cukrász tanuló kapta, aki a Szakma Kiváló Tanulója Bács-Kiskun vármegyei versenyen is második helyezést ért el.

A Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium kiváló oktatója címet ebben a tanévben az iskola szalagavató ünnepségén tragikus hirtelenséggel elhunyt szakoktatója, Csala Tibor kapta. Két kezének munkája olyan épületekben marad fenn, mint a Kispesti erőmű vagy a Nemzeti Színház acélszerkezete. Szakmai elhivatottságát és kiváló szakoktatói munkáját bizonyítják tanítványainak elért tanulmányi és szakmai eredményeik. Az elismerést özvegye, Csala Tiborné vette át Komáromi Szilárd igazgatótól miközben a diákok, az iskola nevelő- és oktató testülete felállva tisztelgett a néhai szakoktató emléke előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában