Átadó

2024.05.08. 21:11

Megújult a soltvadkerti sportcsarnok – galériával

Negyven éve épült Soltvadkert sportcsarnoka. Egy alapos felújítás után adták át szerda délelőtt a régi-új épületet.

Barta Zsolt

Soltvadkert városi sportcsarnokát 38 éve építették. Ráfért egy alapos felújítás. Ez meg is történt az elmúlt hetekben. Szerda délelőtt adták át a régi-új intézményt a sportolóközönségnek. A közel negyvenéves, felújított városi sportcsarnok átadóünnepsége a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5. b osztályának sportbemutatójával kezdődött. 

Soltvadkert, sportcsarnok, avató
Átvágták a szalagot
Fotó: Font Sándor országgyűlési képviselő Facebook-oldala

Temerini Ferenc, Soltvadkert polgármestere köszöntőjében a tao-támogatások jelentőségét hangsúlyozta. Történeti áttekintésében elmondta, hogy az 1986-ban átadott sportcsarnok, mely akkor óriási lépésnek számított a város életében, mára jócskán korszerűsítésre, felújításra szorult. A jelenlegi beruházás két üteme összesen 152 millió forintba került, ebből a tetőszerkezet cseréje 90, míg a sportpadlózat közel 62 millió forintba került.

Korábban már a sportcsarnok energetikai korszerűsítése is megtörtént.

Ilyés Ferenc, az Országos Kézilabda Szövetség elnöke elmondta, hogy ezer szállal kötődik a sporthoz, a kézilabdához, Soltvadkerthez pedig baráti szálak is fűzik családja révén, a város számára hazai pályát jelent. Mint mondta, a soltvadkerti sportélet országos szinten is érezteti hatását. Megtisztelte jelenlétével az eseményt édesapja, id. Ilyés Ferenc is, akit jó barátság fűz a Soltvadkerti Öregfiúk focicsapat tagjaihoz.

A kivitelező Bács-Bau Kft. ügyvezetője elmondta, hogy egy biztonságos, beázásmentes, időtálló sportcsarnok biztosít most sportolási lehetőséget, ami egyben kiváló közösségi tér is.

Font Sándor országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy Soltvadkert olyan beruházásokat tudhat magáénak az elmúlt néhány évben és jelenleg, amelyekre nagyon ritkán van példa. Utalt az állami, ütemterv szerint haladó beruházásokra, nevezetesen a Soltvadkertet elkerülő út, a Budapest–Belgrád-vasútvonal építésére, valamint a trafóállomás bővítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában