TOP Plusz

2024.03.20. 13:50

Megújul a szakorvosi rendelő és a polgármesteri hivatal Szabadszálláson

Újabb pályázati sikert könyvelhet el a szabadszállási önkormányzat. A város 277 millió forint támogatást nyert a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán, a rendelkezésre álló keretből a szakorvosi rendelő újul meg.

Gulyás Sándor

– Az új szakorvosi rendelő a városháza alsó részében található, volt gyógyszertár helyén kerül felújításra. Az épületrészben a közlekedő rész által egyenként százötven-százötven négyzetméteres orvosi szobák és a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségek (öltözők, tusolók, pihenők, konyhai rész) kapnak helyet. A nyolc helyiségből álló szakrendelőben egyebek között biztosított lesz a szemészeti, belgyógyászati, fül-orr-gégészeti ellátás, valamint az ultrahang, röntgen és a vérvétel – sorolta a beruházás részleteit Darabos József polgármester.

20240319 szakrendelo szabadszallas GS PN 01
A két beruházásra több mint 540 millió forintot költ a város - mondta el Darabos József polgármester 
Fotó: Gulyás Sándor

Az új szakorvosi rendelő megléte jelentős előrelépést jelent a város és az itt élők életében.

– A koronavírus járvány után valamennyiünk számára felértékelődött az egészségügyi ellátás megléte, minősége. Kiemelten fontos ezen belül a megelőzés. A megújult szakorvosi rendelő, amellett, hogy biztosítja a lakosság ellátását, lehetőséget ad a szűrővizsgálatokra is. Bízom benne, hogy a létesítmény hosszú ideig szolgálja majd a szabadszállási lakosokat és a régióban élőket – tette hozzá a polgármester.

Az egészségügyi fejlesztéssel párhuzamosan kezdődik el a polgármesteri hivatal épületének energetikai felújítása. A munkálatokra a TOP Plusz program keretein belül nyert 270 millió forint vissza nem térítendő támogatást a város.

– A beruházás nemcsak a közel 200 éves műemléki főépületet, hanem a később hozzáépített épületszárnyat is érinti. Megújulnak a nyílászárók, szigetelést, födémszigetelést kap az épület, kiépül a hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer is. A közbeszerzési eljárás lezárult, a kivitelezési szerződés a héten aláírásra került. A munkák a tervek szerint még áprilisban elkezdődnek – fogalmazott Darabos József polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában