Megemlékezés

2023.11.02. 09:32

Mindenszentek: érseki közös könyörgő imádság az elhunytakért Kalocsán

Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke november 1-jén, Mindenszentek főünnepén a kalocsai temető ravatalozó kápolnájánál három paptársával tartott a hívekkel közös könyörgő imádságot elhunyt szeretteinkért.

Tapodi Kálmán

Gyertyát gyújtottak

Fotó: Zsiga Ferenc

Az eseményen, majd az érsek atyával közös gyertyagyújtáson Font Sándor országgyűlési, Filvig Géza polgármester és családja, a képviselő-testület tagjai és családjuk, a temetőt látogatók több száz főnyi közönsége vett részt. 

Fotó: Zsiga Ferenc

A főpásztor előtte a dávodi Magyarok Nagyasszonya templomban, majd este a kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyházban mondott ünnepi szentmisét. A kalocsai szentmise végi ájtatatossággal a metropolita már a november 2-i halottak napjára emlékeztette a híveket. 

Fotó: Zsiga Ferenc

A szentbeszéd elhangzását követően Bábel Balázs érsek, Font Sándor országgyűlési képviselő és Filvig Géza közösen gyújtott gyertyát, amit a ravatalozó bejáratánál álló, a névtelen sírban fekvő pedagógusoknak emelt kereszt talapzatánál helyeztek el.

 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában