Critical Mass

2023.09.16. 19:49

Több mint kétszázan tekertek a bajai felvonuláson − galériával, videóval

Hangulatos volt az őszi Critical Mass kerékpáros felvonulás szombaton. A menet a Tóth Kálmán térről indult, a bringások a Jelky téri körpályán, a Dózsa György úton, majd a Nagy-Pandúr-szigeten át tekertek a Petőfi-szigetre. Kényelmes tempóban közel másfél óra alatt tették meg a 11,2 kilométeres távot. Több mint kétszáz bringást sikerült megmozgatni a Bringázz Baja közösségnek.

Márton Anna

A célban felemelték a bicikliket

Fotó: Márton Anna

Lencsés Péter főszervező szerint az őszi program mindig kicsit visszafogottabb mint a tavaszi, de idén ez jól sikerült, sokan jöttek, családok kisgyerekekkel, fiatalok és idősebbek egyaránt.

− Kicsit izgultunk az időjárásért, de bíztunk benne hogy nem lesz eső. Az Európai  Mobilitási Hét programjaihoz kapcsolódtunk. Baja mindig próbál kitenni magáért és rengeteg színes programot szervezett erre a hétre. A Critical Mass mellett városi kisbicikli- és rollerolimpia is lesz a Kresz Parknál, később filmvetítésre is várjuk az érdeklődőket, stílszerűen a BMX banditákat láthatják. Holnap pedig reggel versenyt rendezünk. Azokat, akik azt mondják, hogy lassú a Critical Mass, várjuk a Pandúr-Ringen − mondta a Baon.hu-nak Lencsés Péter.

Nemcsak bringásokra gondoltak, hanem futókra, kutyás futókra és családi sétálókat is várnak. Értékes ajándékokért versenyezhetnek a sportrajongók. Lencsés Péter, aki már 10 éve szervezi az eseményt Baján, köszönetet mondott a rendőröknek és a polgárőröknek, akik biztosították a zavartalan kerékpározást.

A Bajai Szent Rókus Kórház Egészségfejlesztési Irodája támogatta az eseményt. A helyszínen az iroda munkatársai a szervezőkkel együttműködve a befutóknak almát osztottak, illetve a résztvevők között egy tízezer forintos sportvásárlási utalványt is kisorsoltak. Az eseményen részt vett Hajdú Miklós alpolgármester. A kerékpáros felvonulást a Fidesz-KDNP frakciója is teljesítette.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában