Ünnepség

2023.09.29. 20:45

Színes programokkal köszöntötték a gyermekeket a kecskeméti óvodában

A kecskeméti Kaszap Utcai Református Óvoda Nevelőközössége pénteken rendhagyó módon köszöntötte az új beiratkozó gyermekeket és szüleiket azzal a céllal, hogy ezzel hagyományt teremtsenek.

Barta Zsolt

A felvételen a befogadást és a terményáldást ünnepelte a gyermekek csoportja a szüleikkel pedagógusokkal

Fotó: Hachbold Éva

Ez az alkalom egybe kapcsolódott a termény hálaadással. E kettős ünnepen meghívott vendégként részt vett dr. Papp Ferenc dékán, és dr. Kuti József, a Kecskeméti Református Egyházközség parókus lelkésze, aki az áhítat szolgálatát végezte. Köszöntötte a jelenlegi és az új családokat, majd megáldotta a jelenlévőket. Az intézmény részéről Szél Emma igazgató örömét fejezte ki, hogy a meghívott vendégek megtisztelték a rendezvényt: Fülöpné Kántor Judit, a Pedagógiai Kar mester tanárnője, Tóth Attila, a Kecskeméti Református Általános Iskola Igazgatója, Simon Andrásné, a Pálmácska Református Óvoda Igazgatója, Pálné Lencsés Szilvia hitoktató, és Gubánné Apostagi Erika Alapítványi tag. 

A Cinege -, Cseresznye-, Nyuszi-, és Süni csoportos óvodások imával és keresztyén dallal készültek a vendégek fogadására. Megható pillanatok követték a köszöntést. Feldíszített kapun léphetett át 33 gyermekek szüleik kíséretében, kézen fogva, mely szimbolizálta a családok életében egy újabb állomás elérkezését. A kapun belépve névre szóló emléklapot, és az óvoda, valamint a csoportok logójával ellátott zászlókat kapták meg emlékként az új kisóvodások. Hálaadás hangzott el a behozott őszi terményekért, az ételért, és áldás az életért, a gondviselésért. A szülők közösségének köszönhetően sok gyümölcs, zöldségféle, és őszi termény érkezett, amelyeket az udvaron megterített asztalon helyeztek el. 

Az óvodások népi mondókák és dalok kíséretében körbe táncolták az asztalt. Változatos programok gazdag kínálatával várták a nevelőtestület tagjai a gyermekkert kis csillagait. Lisztgyurmázás, kukoricaszemezgetés-morzsolás, láncfűzés, és perec-sütés színesítette a családi délutánt. Király Roland, Magyar Családellátó molnár-pék, a kenyérkészítés folyamatába adott betekintést, majd megkínált minden jelenlévőt a frissen, helyben sütött perecéből. Kedves és örömteli gyermekzsivaj, családi együttlétek, közös játékok, barkácsolások a gyermekekkel, baráti beszélgetések, töltötték meg az óvoda udvarát a közösség építés jegyében – szeretetvendégség mellett. Minderről  Hachbold Éva, igazgatóhelyettes tájékoztatta a baon.hu portálunkat. 


 

 




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában