Elismerés

2023.09.19. 10:38

Belügyminiszteri dicséretben részesült a kiskunhalasi Köves Márta

A Nő az esély-képzés és foglalkoztatás című programban közreműködő szakemberek közül többen belügyminiszteri dicséretben részesültek, köztük a kiskunhalasi Köves Márta, a program szakmai koordinátora. Az elismerést Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos, Joka Daróczi János, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója és Cséplőné Gönczi Veronika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója adták át.

Pozsgai Ákos

Köves Márta

Fotó: Pozsgai Ákos

A „Nő az esély-képzés és foglalkoztatás” elnevezésű kiemelt program országosan 16 megyében valósult meg, több mint 1100 olyan hátrányos helyzetű személyt, kiemelten roma nőt vontak be a programba, akiknek segítették a munkaerőpiacon való elhelyezkedését. A program sajátossága, hogy már a képzés ideje alatt elindult a foglalkoztatás, és a résztvevők rendszeres fizetést kaptak és kapnak a munkájukért. 

A program segítségével összesen 1134 hátrányos helyzetű résztvevő szerzett OKJ végzettséget, további eredménye a programnak, hogy a résztvevők közül 443 fő tett érettségi vizsgát és 221 hátrányos helyzetű ember kapott motivációt, és iratkozott be felsőoktatási intézménybe.

– A programban résztvevők nemcsak a projekt sikerességéhez járultak hozzá, hanem bizonyították, hogy az erőforrással lehet és érdemes számolni – hangoztatta az ünnepélyes átadón Sztojka Attila kormánybiztos. Hozzátette: a kiskunhalasi Köves Márta, a Program-végrehajtási és Módszertani Főosztály kiemelt, szakmai vezetője kiváló szakmai tudással rendelkezik, ami nagyfokú munkabírással párosul. A projekt szakmai vezetőjeként nagy szerepet vállal a program hosszabbításában megvalósuló toborzásban és a bevonandó szociális és gyermekvédelmi intézmények igényeinek felmérésében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában