Jótékonyság

2023.08.25. 16:08

A kecskeméti piac árusai segítik a gyerekeket a tanévkezdésben – galériával, videóval

Iskolakezdést segítő adománygyűjtés szerveztek a Kecskeméti Piac árusai a rászoruló gyermekek részére. A gyűjtésben a piac vezetősége és az önkormányzat is segített és nagy mennyiségű felajánlás érkezett a piacra járó vásárlóktól is. Az összegyűlt adományokat péntek délelőtt adták át az Egyedülálló Szülők Klubja kecskeméti szervezetének 50 családja részére a Budai úti piacon.

Horváth Péter

Az adományokat az Egyedülálló Szülők Klubja kecskeméti szervezetének 50 családja részére adták át

Fotó: Horváth Péter

Kolek Andrea, a piac igazgatója elmondta, hogy a gyűjtés a piaci árusok kezdeményezésére történt, akik szerettek volna könnyíteni az iskolakezdés terhén, ami különösen nehéz a rászoruló családoknak. Sok árus és vásárló csatlakozott az adománygyűjtéshez. A családok tanszert, iskolatáskát, tolltartót, tisztasági csomagot, rengeteg gyermek ruhaneműt és nagy mennyiségű tartós élelmiszert kaptak. Az önkormányzat is csatlakozott az adománygyűjtéshez.

Golovics Mónika, az Egyedülálló Szülők Klubja kecskeméti szervezetének vezetője köszönetet mondott Garaczi Margó szervezőnek és elmondta, hogy kétszer 15 családot támogatnak tartós élelmiszer és tanszercsomaggal és további 20 család ruhákat, cipőket kap.

– Ezek a családok egy fizetésből kell megoldják az életük, egy vagy több gyermeket ellátni, nevelni nagy teher számukra ennyi pénzből. Fontos, hogy érezzék, hogy a város és a civilek részéről is érkezik segítség, nincsenek egyedül a nehézségeikben – fogalmazott Golovics Mónika.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere méltatta a segítő kezdeményezést és kiemelte, hogy a kecskeméti embereknek örömet jelent, hogy adhatnak. Emlékeztetett, hogy az önkormányzat is több iskolakezdést segítő támogatást indított útjára, ezek közül kiemelten fontos a Varázstáska tanszergyűjtő akció, ami évről évre több mint 200 rászoruló tanuló iskolakezdését támogatja. Mint fogalmazott, a Varázstáska városszerte jó példát ad, nagyon sok együttműködő partnernek felhívták a figyelmét vele, akik csatlakoztak a későbbi kezdeményezésekhez is. Ez hozzásegíti a szükséget szenvedő gyermekeket, hogy megfelelő tárgyi feltételekkel kezdjék a tanévet – hangsúlyozta a polgármester, aki maga vásárlási utalvánnyal járult hozzá a gyűjtéshez.

Az átadáson jelen volt Gaál József alpolgármester is, és a Grapevine Tánciskola növendékei adtak műsort, Beke Adrienn pedig verset mondott.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában