Kikapcsolódás

2023.06.23. 11:56

Tíz helyszínen várják az érdeklődőket Baján, a Múzeumok Éjszakáján

Rendben vagyunk címmel hirdette meg idei nyári programját, szombatra a bajai Türr István Múzeum.

Rab Rita

Forrás: shutterstock. com / illusztráció

A tavaly Az Év Múzeuma címet elnyert múzeum különleges kulturális, kulináris programokkal várja látogatóit 10 helyszínen 18 órától éjfélig.

A Türr István Múzeum Deák Ferenc utcai épületében állandó kiállítás és látványtár várja az érdeklődőket.  A Csónaktörténeti tárlat a Roosevelt téri kiállítóteremben tekinthető meg, 19 és 20 órakor Buzetzky Győző kurátor tárlatvezetésével. Ismét kinyit a Múzeumi kávéház, benne a népszerű  Petőfi-sarokkal. Ezúttal reformkori játszóházba invitálják a gyerekeket 18 órától Pallós Boglárka és B. Karai Dóra közreműködésével. 

A kedvelt múzeumi romkocsma borkóstolóval, sörcsapolóval várja az érdeklődőket. 

Ugyanitt 21 órától a blues kedvelőinek ígér tartalmas kikapcsolódást a Blue sPot zenekar koncertje. Az est folyamán a Nagy István Képtárba, az Éber-Emlékházba, a Bagolyvárba és a Bunyevác-tájházba is ellátogathatnak. A kiállítótermekben a tárlatvezetés mellett ismeretterjesztő előadások, szakmai beszélgetések zajlanak majd. Az Éber-Emlékházban 19 óra 30-tól dr. Bárth Dániel néprajzkutató történész, Schindler Mátyás érseki tanácsos, plébános és dr. Éber Márk Áron szociológus részvételével A Jó harcot megharcoltam, a pályát végigfutottam, hitemet megtartottam címmel tartanak egyházművészeti kiállítást és beszélgetést 20. századi családtörténetekről.

A Borbás Mihály Látogatóközpotban ezúttal is lesznek planetáriumi előadások, melyhez félóránként lehet csatlakozni. Nem marad el a távcsöves bemutatás és lézeres csillagkép-tanítás is, utóbbi csak derült ég esetén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában