Úttörténeti Múzeum

2023.06.25. 18:23

Kerti partival ünnepeltek a kiskőrösiek Szent Iván éjszakáján – galériával

Kerti partival várta a kiskőrösi Úttörténeti Múzeum szombaton a látogatókat. A kiállítóközpontban az útépítés történetével kapcsolatos gépeken, egyéb kiállítási tárgyakon kívül 18 órakor nyílt meg az Úton című kiállítás.

Barta Zsolt

Több százan nézték meg a Szilveszter Társulat darabját

Fotó: Barta Zsolt

A közönség legjobbnak Gázsity Barbara Valahol Toscanában című alkotását értékelte. Ezt követően a városi színjátszók, a Szilveszter Társulat mutatta be A legfőbb támaszunk a söntéspult, avagy a Fröccs című darabot. A darabot a nagysátor alatt láthatta a közönség, amelyet a rendezvény alkalmából állítottak fel. Hámori István Péter darabját adták elő nagy sikerrel a társulat tagjai. 

A történet szerint egy ittas vezetés után a pályát elhagyó pedagógus a kocsmában folytatja a karrierjét. A takarítónője pedig színésznő akar lenni, ezért gyakorolnak különböző színházi szövegeket. A darabban több történet is keveredik félreértésekkel tűzdelve, a sztori közel egy órás kikapcsolódást nyújt az érdeklődőknek. A színpadon nyolc ismert személy játssza a történetet: Répási Imre a kocsmáros, Supka Éva a takarítónő, Sinkó Natália az örömlány, az elhagyott feleség Hunyadi Edit, a munkanélküli Suba Sándor, a hajléktalan Szeg János, és a két italozó személyt Bácsi Csaba és Györk Ernő alakította. A színdarab után koncerttel és tűzgyújtással folytatódott Szent Iván éjszakája.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában