Kulturális programok

2023.04.29. 19:46

Tavaszi Virágünnepet rendeztek Félegyházán – galériával

Az időjárás is a kegyeibe fogadta a Tavaszi Virágünnepet szombaton Kiskunfélegyházán.

Vajda Piroska

14 évvel ezelőtt hívták életre az ünnepet azzal a céllal, hogy ösztönözzék a félegyháziakat környezetük szépítésére

Fotó: Vajda Piroska

A reggeli szemerkélő eső után csodálatos napsütésben több százan látogattak ki a Petőfi térre, ahol színes virágok hada és kulturális programok sokasága várták az érdeklődőket. 

A Tavaszi Virágünnepet a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület Szép Félegyházáért Kör szekciója tizennégy évvel ezelőtt hívta életre azzal a céllal, hogy ösztönözzék a félegyháziakat környezetük szépítésére. A virágvásárnak indult esemény az évek alatt igazi ünneppé nőte ki magát. A bemutatóval, szaktanácsadással egybekötött rendezvény szervezői ugyanis azt is fontosnak tartották, hogy megmutassák, a virágos környezet hogyan hat az emberre. Ebben évek óta több intézmény és civil szervezet is partnere a szervező Móra Ferenc Művelődési Központnak. Így minden évben kiállítással készülnek a Holló László Képzőművész Kör és Wessel Hugo Fotókör alkotói. Idén csatlakozott a kiállítókhoz a Huszka József Hagyományőrző Egyesület is, melynek tagjai jurtakiállítás keretében mutatták be a bútorfestő szakkörön készült alkotásaikat.

A kulturális program részeként felléptek a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület tácosai, zenés műsorcsokrot adott elő a Félegyházi Népdalkör és a Barátság Énekkar, majd Bíró Csongor Vitéz zenés előadása szórakoztatta a közönséget. Az eseményt a Silver Step Tánc Stúdió látványos műsora zárta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában