Megmérettetés

2023.03.09. 10:35

Kiejtési versenyen remekeltek a bajai diákok

A Bajai III. Béla Gimnáziumot hat tanuló képviselte francia, olasz és orosz nyelvből a XIII. Regionális Újlatin/latin és Orosz Nyelvi Kiejtési Versenyen.

Márton Anna

A Bélás diákok kitűnő eredményeket értek el a francia, olasz, orosz és latin kiejtési versenyen

Forrás: Beküldött fotó

A Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvodában rendezték meg a napokban a XIII. Regionális Újlatin/latin és Orosz Nyelvi Kiejtési Versenyt. A Bajai III. Béla Gimnáziumot hat tanuló képviselte francia, olasz és orosz nyelvből. A megméretésre hat megyéből érkeztek versenyzők. A III. Béla Gimnázium diákjainak eredménye: francia nyelvből Csíkos Mónika (12.D) első helyen, Soós Anna (11.B) második helyen végzett; olasz nyelvből Andruskó Viktória (11.C) különdíjat kapott. Rácz Fanni Judit (11.A, olasz), Lajdi Zselyke Apolka (10.B, orosz) és Jekl Tamás (10.C, orosz) emléklapot kaptak. Felkészítő tanárok: Banga-Burány Teréz és Illésné Turai Zsuzsanna (olasz nyelv), Gál Krisztina, Pongó Csilla (orosz nyelv), Mészáros Miklós (francia nyelv).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában