Oklevélátadó

2023.03.02. 14:05

A sikeres vizsgát tett kormánytisztviselőket köszöntötték Kecskeméten – galériával

Sikeres kormányablak-ügyintézői vizsgát tett kormánytisztviselőket köszöntöttek csütörtökön Kecskeméten, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal épületében. Az okleveleket a dolgozók dr. György Istvántól, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárától, valamint Kovács Ernőtől, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főispánjától vehették át.

Sebestyén Hajnalka

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal épületében köszöntötték a kormányablak-ügyintézői vizsgát tett kormánytisztviselőket

Fotó: Bús Csaba

A területi államigazgatási szervek humánerőforrásának fejlesztése című kiemelt projekt keretében 2023. január végével lezárult a kormányablak-ügyintézői képzés és vizsga hetedik üteme. A képzés célja az ügyfelek elégedettségének, illetve a munkatársak elkötelezettségének és felkészültségének növelése volt.

Köszöntőjében György István államtitkár elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy személyesen gratulálhat a dolgozóknak. Ő maga öt és fél éven át volt kormánymegbízott, így tökéletesen átlátja a kormányablakok munkáját. 

– A területi közigazgatás nélkül nincs állam, mert mi adjuk azt a szövetet, mely az egész államot értelmezhetőbbé teszi a lakosságnak. Mi vagyunk a találkozási pont 

– hangsúlyozta. 

A köszöntője további részében a kormányhivatali rendszerről szólt, melynek kiépítését a magyar kormány 2011-ben kezdte meg, a 12 év alatt egy nagyon következetes közigazgatás-fejlesztési politikát valósítottak meg. Ehhez szükség volt a kollégák munkájára is. Éppen ezért a korszerű fizikai infrastruktúra biztosítása mellett a humánerőforrás képzésére is nagy hangsúlyt fektetnek. 

Az államtitkár hozzátette: nem tartoznak a termelő szférához, de nagyon fontos munkát végeznek. Ha jól működik a hivatali rendszer, az embereknek kevesebb időt kell ügyintézésre fordítaniuk, helyette több időt tölthetnek munkával.

 

Az államtitkár a képzések kapcsán megjegyezte: 2017-ben indultak el azok a képzések, amelyek keretében ötféle modulban 21 ezer kormánytisztviselő képzése történt meg. A képzések egyik legjelentősebb része a kormányablak-ügyintézői képzés volt, amelynek hetedik ütemében országosan 514 kormánytisztviselő oktatása és vizsgáztatása történt, ebből Bács-Kiskun Vármegyében harminchatan tettek sikeres vizsgát.

Ma hazánkban 34 346 ember dolgozik a kormányhivatalokban, ők azok, akik a 9,6 millió magyar, valamint számos külföldi ügyeit intézik nap mint nap. 

Az ünnepségen Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal főispánja beszédében kiemelte: a kormányablak-ügyintézők a törvényeket betartva segítik az ügyfeleket az ügyintézés során. A sikeresen vizsgát tett munkatársak már eleve sokat tudtak, a képzés során tovább bővítették tudásukat. 

A beszédek után György István és Kovács Ernő átadták a bizonyítványokat a kormányablak-ügyintézői képzés során sikeres vizsgát tett kormánytisztviselőknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában