Galériával

2022.02.25. 20:00

Kisorsolták Kecskeméten a jelöltek sorrendjét

Pénteken összeült a Bács-Kiskun 1-es és 2-es választókerület választási bizottsága, és kisorsolták, hogy az országgyűlési képviselő választásra bejelentett jelöltek milyen sorrendben szerepeljenek majd a szavazólapon április 3-án

Hraskó István

A kecskeméti városházán sorsolták ki a sorrendet. Fotó: Hraskó István

Pénteken összeült a Bács-Kiskun 1-es és 2-es választókerület választási bizottsága, és kisorsolták, hogy az országgyűlési képviselő választásra bejelentett jelöltek milyen sorrendben szerepeljenek majd a szavazólapon április 3-án. 

A városházán tartott nyilvános rendezvényen dr. Mayer Endre, Kecskemét jegyzője, egyben a két választókerület választási irodájának vezetője elmondta: 

nemcsak azon jelöltek nevei szerepelnek a sorsoláson, akik benyújtották jelentkezésüket, és a választási bizottság már jogerősen nyilvántartásba vette őket, hanem azok is, aki jelentkeztek, de a bizottság visszautasította a nyilvántartásba vételt, de ez a határozat még nem emelkedett jogerőre. 

Valamint azok is, akik nem sokkal a péntek délután 4 órási határidő előtt nyújtották be jelentkezésüket, de az idő rövidsége miatt a bizottságok még nem tudtak dönteni a nyilvántartásba vételről. 

Forrás: Hraskó István

A Bács-Kiskun 1-es bizottságnak hét, a Bács-Kiskun 2-esnek hat jelölt szavazólapon való sorrendjét kellett kisorsolnia. Ha jogerőre emelkednek a visszautasított döntések, vagy kedden még dönteni kell visszautasításokról, akkor a jogerősen visszautasított jelölteket utólag kihúzzák a listáról. 
A sorsolás menete mindkét bizottságnál ugyanaz volt. A jelöltek neve egy lapra volt kinyomtatva, a nyilvános ülésen vágták ki őket, összehajtogatták, majd az urnából egyesével húztak a bizottsági tagok. 

Bács-Kiskun 1. OEVK-ban a pénteken kisorsolt és megállapított sorrend: 1. Varga László (Megoldás Mozgalom), 2. dr. Salacz László (Fidesz–KDNP), 3. Erős Erzsébet (Mi Hazánk), 4. Szőkéné Kopping Rita (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd), 5. Kordik Szabolcs (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), 6. Ábrahám Attiláné (Normális Élet Pártja), 7. Riczu Norbert (független jelölt). 

Bács-Kiskun 2. OEVK-ban a pénteken kisorsolt és megállapított sorrend: 1. Somodi Károly (Megoldás Mozgalom), 2. Bodrozsán Alexandra (DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd), 3. Faragó Dániel (Mi Hazánk), 4. Sánta László (Normális Élet Pártja), 5. dr. Szeberényi Gyula Tamás (Fidesz–KDNP), 6. Karikó Ágnes (MKKP).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában