Hrivnák Tünde

2021.06.20. 11:01

A halasi tervező kollekciója is megtekinthető lesz a csipkekiállításon

Hrivnák Tünde divattervező ruhakollekcióiban is főszerepet kapott a csipke, amiket a közönség is megcsodálhat a XX. Csipkekiállítás és Találkozó idején.

Tapodi Kálmán

Az új kollekciót várhatóan a június 25-ei jubileumi csipkekiállításon mutatják be

Fotó: Perl János

Ruha- és lakásdíszként is bekerülhet a mindennapokba a halasi csipke. A város védjegyévé vált iparművészeti remekek, a 119 éves történetük során kivívták a „csipkék királynője, a királynők csipkéje” jelzőt is. Hrivnák Tünde divattervező ruhakollekcióiban is főszerepet kapott a csipke, amiket a közönség is megcsodálhat a XX. Csipkekiállítás és Találkozó idején. A csipkeházi tárlat megnyitóját június 25-én, 17 órától tartják.

Június 26-án egész napos, értékesítéssel egybekötött, interaktív csipkebemutató lesz és a kora délutáni órákban tartják „A család szeme fénye a gyermek” elnevezésű csipkepályázat eredményhirdetését. Erdei T. Lilla etnográfus, csipkeszakértő 15 órától tart majd előadást a halasi csipkét megálmodó Dékáni Árpád munkásságáról.

A rendezvény házigazdája a Halasi Csipke Közalapítvány a napokban, a Hungarikum 2021 pályázaton négymillió forintot nyert a csipke népszerűsítésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában