galériával

2019.08.19. 20:02

A kisszállási falunapon díjazták a kiemelkedő szakmai munkát

Hagyományukhoz híven idén is az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan tartotta meg falunapját a község vasárnap a Művelődési Házban és annak udvarán.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A napot amatőr kispályás labdarúgó bajnoksággal indították, majd a délelőtti szentmise keretében Bolvári János esperes megszentelte az új kenyeret.

A délutáni ünnepi műsor során köszöntötték a település legfiatalabb tagjait. Az elmúlt egy évben született tizenhat gyermeket és szüleiket Kispál István polgármester virággal és emléklappap köszöntötte. A településvezető beszédében hangsúlyozta, fontos, hogy a község vezetése és lakossága mindent megtegyen azért, hogy a legifjabb nemzedék tagjai itt tanulhassanak, itt élhessenek.

A falunapi ünnepség a kitüntető díjak és emlékplakettek átadásával folytatódott. Kisszállás képviselő-testülete Oktatási Szakmai Díjat adományozott a negyven éve pályán lévő Benke Magdolna Mária tanárnőnek, valamint Malustyikné Deák Anita tanárnőnek, aki harminckét éve a kisszállási tantestület tagja. Sport Szakmai Díjat kapott Tóbiás Zoltán, aki 2008-ban megalapította a Kisszállási Sport Clubot és a mai napig azért dolgozik, hogy ne szűnjön meg a faluban a sportélet. A képviselő-testület Egészségügyért Szakmai Díjjal tüntette ki Malustyik Lászlót, a Kiskunhalasi Mentőállomás aktív tagját.

A díjazottak és a díjakat odaítlő képviselő-testület
Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Idén két szakembernek ítélték oda a Kisszállás Községért emlékplakettet és emléklapot. Zsoldos Ildikó, a helyi Sallai István Általános Iskola igazgatónője, illetve Varga Nándorné Gregus Mária, óvodavezető részesültek ebben a kitüntetésben munkájuk elismeréseként.

Az ünnepségen díjazták még a község legszebb ingatlanának tulajdonosait. A Tiszta udvar, rendes ház címet idén Rambala Péter és Rambala Péterné vehették át.

A délután folyamán a gyerekek kipróbálhatták az óriáscsúszdát és a népi fajátékokat, a felnőttek szórakoztatásáról pedig zenés műsorokkal gondoskodtak a szervezők. Este a helyi fellépők mellett színpadra lépett egy közös produkcióval Koós Réka, Ladinek Judit és Fésűs Nelly, majd Hevesi Tamás koncertjét hallgathatta meg a közönség. A vasárnapi mulatság retro diszkóval zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában