Online csalások

7 órája

Továbbképzést tartottak a Balotaszállási Polgárőr Egyesület tagjai részére

A napokban megtartotta éves továbbképzését a Balotaszállási Polgárőr Egyesület, mely során a tagok a munkájuk során jól hasznosítható tudással gazdagodtak.

Horváth Péter

Az éves továbbképzés kiemelt témái között szerepelt az online csalások megelőzése, mely napjainkban egyre több embert érint – mondta el Kis Roland, a Balotaszállási Polgárőr Egyesület elnöke. Kiemelte, hogy a polgárőrök mint a helyi lakosokkal állandó kapcsolatban lévő személyek, fontos szerepet játszanak a prevencióban és a közösségi tájékoztatásban.

továbbképzés, Blotaszállási Polgárőr Egyesület, online csalás
Az éves továbbképzés kiemelt témái között szerepelt az online csalások megelőzése
Forrás: Balotaszállási Polgárőr Egyesület

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságról Varga-Balog Diána rendőr főhadnagy tartott előadást az online világ veszélyeiről: részletesen ismertette a megelőzési módszereket, valamint a napjainkban legjellemzőbb elkövetési módokat.

Ezt követte a település körzeti megbízottja, Ördögh Géza rendőr főtörzsőrmester prezentációjában többek között kitért arra, hogy a polgárőröknek milyen teendőik vannak egy baleset helyszínén, és mire kell különösen figyelni az ilyen helyzetekben.

Végezetül Bajnai Viktor, az egyesület elnökhelyettese a polgárőr gépjármű menetlevele vezetésének fontosságáról és szabályairól, a polgárőrök által használt mobilapplikációról, valamint a 112-es segélyhívó telefonszám működéséről tartott tájékoztatást. Kiemelte, hogy a polgárőröknek is adódhatnak olyan helyzetek, hogy a segélyhívót kell használniuk, ezért elengedhetetlen, hogy tisztában legyenek annak pontos működésével.

A továbbképzés végén szó esett a polgárőrökre váró jövőbeli feladatokról, beleértve az év végi ünnepekkel kapcsolatos teendőket, valamint a hideg időjárásra való felkészülést, amely külön figyelmet igényel a szolgálatok ellátása során. A rendezvény a hagyományokhoz híven baráti beszélgetéssel zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában