Börtönbüntetés

2 órája

Rács mögé csukták az eltiltás alatt ittasan vezető kecskeméti traktorost

A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban, az őrizet 72 órás tartama alatt bíróság elé állította a járművezetéstől korábban eltiltott, ismét ittasan traktort vezető sofőrt – írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

A Kecskemét környéki tanyán élő férfit a bíróság szeptember 11-én a jogerős ítéletében 2 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, de a férfi az ítéletet figyelmen kívül hagyva, 6 nappal később ittasan vezette az apja traktorját. A rendőrök egy közúti ellenőrzés során megszondáztatták, és kiderült, hogy súlyos fokú ittasságnak megfelelő alkohol van a szervezetében. A férfinak így nemcsak az eltiltás hatálya alatti járművezetés, hanem a vezetés előtti alkoholfogyasztás miatt is felelnie kell.

ittasan vezető, börtön, ítélet
Rács mögé csukták az eltiltás alatt ittasan vezető kecskeméti traktorost
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Amikor kiderült, hogy a férfi felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt áll, a rendőrök őrizetbe vették.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a többszörösen büntetett férfit az őrizet 72 órás tartama alatt bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság a férfi bűnösségét eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntettében, valamint ittas járművezetés vétségében a váddal egyezően megállapította, és 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, emellett 4 évre a közúti járművezetéstől, 2 évre pedig a közügyek gyakorlásától tiltotta el.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosbításért, a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett. A bűnismétlés veszélye miatt időközben letartóztatásba került férfi ügyében másodfokon a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában