Katasztrófavédelem

2 órája

Több baleset és tűzeset is munkát adott a tűzoltóknak Bács-Kiskunban

Hétvégén a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 6 tűzesettel és 9 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Egy kombájn érintőlegesen ütközött egy személyvonattal szombat délelőtt Kiskunfélegyházán, 451-es számú út 11. kilométer-szelvényénél. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók a vonaton utazók átszállását segítették. Személyi sérülés nem történt – írja a katasztrófavédelem.

tűzeset, Bács-Kiskun, baleset
Illusztráció
Fotó: Pozsgai Ákos

Egy személyautó és egy mezőgazdasági vontató ütközött szombat délután Bácsalmáson, az 5501-es számú út 40. kilométer-szelvényénél. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadályt megszüntették, továbbá a közútkezelő munkatársainak segítettek az útra kifolyt kenőfolyadék felitatásában. Egy személy könnyű sérüléseket szenvedett. 

Családi ház tetőszerkezete, illetve a terasz és egy autó égett szombat délután Kiskunhalason, a Járószék utcában. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet 4 db vízsugárral eloltották. Egy személy könnyű sérüléseket szenvedett. 

Autóra dőlt egy fa szombat este Kecskeméten, a Teleki Pál téren. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a fát az autóról láncfűrésszel eltávolították. Személyi sérülés nem történt. 

Két személygépkocsi összeütközött és árokba csapódott hétfő hajnalban Dunaföldvárnál, az M6-os autópálya 90. és 91. kilométer-szelvénye között. A dunaföldvári önkéntes tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították. Két személy súlyos sérüléseket szenvedett.  

Hétvégén még egy esetben riasztották a tűzoltókat égő kabáthoz, egy esetben tarló közepén égő bálához, két esetben aljnövényzet tüzéhez, egy esetben füstölgő komposzt-rakáshoz, továbbá egy esetben kérték a tűzoltók segítségét tetőn rekedt macska mentéséhez, és négy esetben pedig lakásba történő behatoláshoz.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában