Sükösd / Jánoshalma

2024.08.28. 08:09

Kristállyal bizniszelt a tíztagú dílerbanda, két településen terítették a drogot

A Bajai Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt vádat emelt tíz drogkereskedővel szemben, akik Jánoshalmát és Sükösdöt két éven át „kristály” nevű dizájner drogot árultak.

Baon.hu

A vád szerint a jánoshalmi és sükösdi nőkből, valamint férfiakból – részben családtagokból – álló bűnözői csoport 2021. és 2023. között nagy bevételt hozó dizájner drog beszerzésére és értékesítésére vállalkozott. Ennek során a vádlottak szorosan együttműködtek, a feladatokat egymás között felosztották, az árakat egyeztették, az értékesítésben kisegítették egymást azért, hogy a fogyasztók kiszolgálása hosszabb időn keresztül zavartalanul működjön. A bevétel egy részét az anyag beszerzésére visszaforgatták és magas haszonnal terítették a rögös, poros, fehér színű tudatmódosító szert – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

drog, rendőrség, drogkereskedelem
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az ügy legnagyobb hasznot húzó két vádlottja – egyikük a korábbi börtönbüntetéséből feltételes kedvezménnyel szabadulva – biztosította a dizájner drogot a bűnbanda számára. Az ismeretlen helyről nagyobb tételben, grammonként 3-4 ezer forintért beszerzett „kristályt” az általuk ismert helybeli drogkereskedőknek dupla áron értékesítették, ők pedig annak grammját általában 15–25 ezer forintért adták tovább. A kereskedők így több millió forint haszonhoz jutottak.

A bajai nyomozók a vádlottak lakóhelyén tartott kutatások során a fehér porok mellett a csomagoláshoz használt eszközöket, tasakokat és tégelyeket foglaltak le.

Az ügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagra bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja és ezért velük szemben végrehajtandó fegyház- illetve börtönbüntetés kiszabása mellett vagyonelkobzást is indítványoz. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában