Bács-Kiskun

2024.08.22. 14:06

Balesetek és kigyulladt illegális hulladék is munkát adott a tűzoltóknak

Négy tűzeset és 5 műszaki mentés miatt siettek a tűzoltók Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, négy autó volt érintett abban a balesetben, amely szerda délelőtt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse közelében történt. A balesetben egy ember könnyebben megsérült. A balesethez a kecskeméti hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. Az egységek egy járművet áramtalanítottak, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek – közölte a katasztrófavédelem.

Házakat is veszélyeztettek a felcsapó lángok Kiskunhalason
Fotó: Nagy-Biblia Tamara

Kisteherautó és kamion ütközött össze szerda délelőtt az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse közelében. A kisteherautó vezetője a jármű roncsai közé szorult, őt a kecskeméti hivatásos, és a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával feszítővágó és kéziszerszámok segítségével kiszabadították, majd kiemelték a fülkéből. Az életét azonban már nem lehetett megmenteni.

Két egymáshoz közeli helyszínen több, mint egy hektáron égett a gaz és az erdő aljnövényzete szerda délután Nagybaracska külterületén, a Kölcsey utca közelében. A lángokat a bajai, a nagybaracskai és a szekszárdi hivatásos, valamint a nagybaracskai önkéntes tűzoltók nyolc vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg.

Egy tanya udvarán száraz fű, illetve egy könnyűszerkezetes tároló, és a benne lévő bálák égtek szerda délután, Soltvadkert külterületén. A tüzet a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos, valamint a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók négy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el.

Kigyulladt két kombájn szerda délután Vaskút külterületén, a tűz a tarlóra is átterjedt. A helyszínen lévők oltani kezdték a tüzet. A bajai hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a tűzzel érintett területet átvizsgálta és a szükséges utómunkálatokat elvégezték.

Kommunális hulladék égett szerda délután Kiskunhalason, a Polgár utcában. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a tüzet öt vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. A tűzoltóknak sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek egy lakóépületre.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó szerda délután az 5501-es úton, Bácsalmás közelében. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A tűzoltók kiérkezésekor a járműben nem tartózkodott senki.

Ház párkányán rekedt egy macska a magasban csütörtök hajnalban Baján, a  Szentháromság téren. A bajai hivatásos tűzoltók létra segítségével az állatot lementették, tulajdonosának átadták.

Szerdán még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt nagy méretű faág eltávolításához.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában