Bűnügy

2024.07.23. 09:24

Vádemelés: légpuskával lőtt rá szomszédasszonyára a kunszentmiklósi férfi

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki légpuskával rálőtt a szomszédasszonyára, csak mert rendszeresen szóvá tette a kutyája utcára szökdösését.

Baon.hu

A vád szerint a Bács-Kiskun vármegyei községben élő idős férfi hosszabb ideje haragos viszonyban volt a szomszédasszonyával, aki rendszeresen szóvá tette a férfi kutyájának utcára szökését. Így történt a vádbeli napon, 2023. április 18-án is, amikor az asszony hazazavarta a kutyát. A férfi kora délután észrevette a saját portája előtt gyomláló asszonyt és légpuskával kétszer rálőtt. A légpuskából kilőtt egyik lövedék a nőt bal alkarjába fúródott, a másik lövedék nem találta el – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

vád, bűnügy, Kunszentmiklós
A vádlott által használt légpuska
Forrás: ugyeszseg.hu

A lövés következtében az asszony nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, a lövedéket műtéttel kellett eltávolítani.

Az ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a légpuska elkobzását indítványozza. Ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!