Katasztrófavédelem

2024.07.08. 08:19

Tűzhöz és lehasadt ágakhoz is riasztották a tűzoltókat Bács-Kiskunban

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 9 műszaki mentéssel és 5 tűzesettel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Két személyautó ütközött vasárnap reggel Kecskeméten a Kisdobos utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították. A beavatkozás ideje alatt félpályás útzár volt érvényben az érintett utcában. Két személy könnyű sérüléseket szenvedett.

tűzoltó, Bács-Kiskun,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

 

3 méter magas nyárfa úttestre dőlt és félpályás útzárat képezett vasárnap kora délelőtt Bácsszőlősön, az 5501-es út 28. kilométerénél. A bácsalmási önkormányzati tűzoltók a fát motoros láncfűrész segítségével eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Egy fa úttestre dőlt és félpályás útzárat képezett vasárnap délután Ágasegyházán az 5301-es út 13. kilométer-szelvényénél. A kerekegyházi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a fát eltávolították.

Foltokban a vasúti töltés, és 5 hektár erdőrészlet égett vasárnap délután Kiskunmajsa és Harkakötöny között. A kiskunmajsai, kiskunhalasi, kiskunfélegyházi, kistelki és ruzsai hivatásos és a kiskunmajsai önkéntes tűzoltók 4 vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. A tűz érintett egy magasfeszültségű – 8000 kacsát számláló kacsatelep áramellátását biztosító – vezetéket, a telep esetében a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók egy áramfejlesztővel az áramkiesést pótolták. A tűzesetről a MÁV értesítése megtörtént.

Társasház belső udvarán nagyméretű nyárfa ága lehasadt, gyalogosforgalmat veszélyeztetett vasárnap délután Kecskeméten a Bajza József utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Nagyméretű eperfa ága családi ház tetőszerkezetére dőlt vasárnap kora este Kecskeméten a Görbe utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével a faágat eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Két személygépkocsi ütközött Lajosmizsén az 5-ös számú főút 71. kilométerénél. A járműveket a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították és megszüntették a forgalmi akadályt. Egy személyt vizsgálat céljából a mentők elszállítottak.

Egy kisbusz teljes terjedelmében égett Szabadszálláson a Kunsági utcában. A szabadszállási önkormányzati és önkéntes tűzoltók egy víz- és egy habsugárral a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt.

Vasárnap még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét ingatlanba való bejutáshoz, egy esetben elesett személy mozgatásához, egy esetben füstölő motorterű autó áramtalanításához, egy esetben fa, két esetben száraznövényzet tüzéhez és egy esetben izzó trágyarakás izzásának megszüntetéséhez – írja a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában