Betörés / rongálás

2024.07.03. 11:26

Megszüntették az eljárást a kóros elmeállapotú halasi férfi ellen, aki időkapunak képzelte a hűtőket

Kóros elmeállapota miatt megszüntették az eljárást a halasi férfi ellen, aki időkapuknak képzelte a hűtőket. A húszas éveiben járó férfi tavaly nyáron több boltba is betört és kidobálta a hűtőkben lévő élelmiszereket, ezzel több százezer forintos kárt okozott.

Pozsgai Ákos

A bedrogozott fiatalember a tavaly nyári betörések után nyugodtan besétált a Hősök ligetében lévő dohányboltba, ahol szintén nyitogatta a hűtők ajtaját, az egyikkel fejbe vágta vele magát. Végül az egyik hűtőből kidobálta az italokat, majd beguggolt a hűtőbe és magára csukta az ajtót. Az üzlet eladóját sokkolta a szürreális jelenet. A zavart férfi két percig volt a hűtőben, majd mint aki jól végezte dolgát, kinyitotta az ajtót és elsétált. 

betörés, rongálás, kábítószer
óros elmeállapota miatt megszüntették az eljárást a halasi férfi ellen, aki időkapuknak képzelte a hűtőket
Forrás: Beküldött fotó

Kiderült, hogy időkapunak gondolta a kivilágított hűtőt, azért mászott be, mert azt hitte így teleportálódik, átkerül egy másik dimenzióba. Amikor pedig úgy érezte, hogy ez megtörtént, kiszállt és mintha mi sem történt volna elsétált az üzletből.

A rendőrök a férfit tavaly július 18-án vették őrizetbe, miután előző éjszaka egy családi házba is betört, a ház lakója azonban észrevette őt, amikor már be akart mászni a hűtőbe.

Információink szerint később a rendőrségi kihallgatáson a nyomozóknak azt mondta a 22 éves férfi, hogy csak haza akart menni. Elmondása szerint rendszeresen fogyasztott kristályt, ilyenkor azt hallucinálta, hogy a hűtők tér-idő kapuként működnek. Ezért tört be egy pékségbe, és egy magánházba is. A rendőrök szakértők bevonásával vizsgálták, hogy valóban valamilyen kábítószer hatása alatt állhatott-e.

A rendőrség a történtek után néhány hónappal megszüntette a férfi ellen a vizsgálatot, mert a szakértő megállapította, hogy kóros elmeállapotban követte el a bűncselekményeket, kényszergyógykezelését akkor rendelhetik el, ha erőszakos bűncselekményt követ el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!