Program

2024.07.05. 17:46

Ballószögi Piknik a Hungarikumok jegyében

Szombaton ismét érdemes lesz ellátogatni Ballószögre. Egy újabb hangulatos közösségi programra, a Ballószögi piknikre várják, nemcsak a helyieket, a környékről érkezők is kellemesen kikapcsolódhatnak.

Sebestyén Hajnalka

Ballószög nagyközség július 6-án, szombaton 15 órától rendezi meg az VI. Ballószögi Piknik eseményt, nyári közösségi találkozóját a sportcentrumban. Lehetőség nyílik családok, baráti társaságoknak a helyszínen piknikezni, vagy éppen a kitelepült büfék kínálatát választani. 

piknik, kertmozi, Ballószög,
Archív-felvétel
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A gyerekeket sokféle játék és program várja. Lesz lovaglás, fogatozás, ugrálóvár, fakörhinta, a Nemzeti Művelődési Intézet hungarikum játszóháza, veterán motorok, Darts verseny. A délután folyamán – a karikatúrákat kedvelők örömére – Habi rajzol és 16 órától a Spreading Formation zenél majd.

Nagy Gabriella művelődés szervező elmondta: az idei év tematikájában nemzeti értékeink, a hungarikumok is szerepelnek. Ennek keretében helyi alkotók és a közelből érkező kézművesek a rendezvényen. Kézműves udvart nyitnak, ahol mesterségeket, saját portékákat mutatnak be és az esemény ideje alatt kézműves foglalkozást biztosítanak az érdeklődők számára. A résztvevők képet kapnak a népi mesterségek fortélyaiból, adott szakmák alapanyagaiból, eszközeiből, elkészítési módokból. A mesterségek között lehet találkozni: mézeskalács díszítéssel, szövéssel, hímzéssel, csipkeveréssel, fazekassággal, nemezeléssel, fafaragással.

16 órától gasztronómiai kóstolókkal készülnek hazánk agrár – és élelmiszergazdaságának, turizmus és vendéglátásának egyedi és különleges ízvilágából, minőségi finomságokból. Illetve a magyar operett is teret és hangot kap az eseményen, 19 órától Pál Attila színművész előadásában. 

Az este kertmozival zárul, 21 órától vetítik a Toldi című, magyar animációs filmet, melyet a saját plédeket leterítve nézhet a közönség.

A rendezvény ingyenes, a szervezők szeretettel várják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában