Jogerős ítélet

2022.06.20. 13:47

Egy kutyát és egy pónilovat is brutálisan bántalmazott az orgoványi férfi

A Kecskeméti Járásbíróság 75 nap elzárásra ítélt egy 27 éves orgoványi férfit, akit állatkínzással vádolt a Kecskeméti Járási Ügyészség.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, férfi 2019. március 26-án, az esti órákban, ittas állapotban sétált egy orgoványi utcában, amikor észrevette, hogy egy palotapincsi jellegű keverék kutya, az egyik udvarról kimászott az utcára – olvasható a Kecskeméti Törvényszék közleményében. Miután a kutya visszatért az udvarra, a vádlott utánament és egy ott talált seprűnyéllel az állat fejét és annak testét nagy erővel többször megütötte. 

A bántalmazás következtében az állat oly mértékű sérüléseket szenvedett el, hogy az őt ellátó állatorvos az elaltatásáról döntött.

A vádlott 2019. május 23-án a saját tanyájának udvarán, ittas állapotban próbálta meg kifogni a szekér elé befogott egyik pónilovat. Amikor az ittas állapota miatt nem járt sikerrel, annyira feldühödött, hogy felkapott egy fejszét és azt a ló hátába, a combtáji részbe belevágta. Az állat a bántalmazás következtében nagyfokú fájdalommal és vérzéssel, valamint gyulladással járó sérülést szenvedett el.

A bíróság döntése jogerős.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában