Tárgyalás

1 órája

Orbán Viktor a szlovák kormányfővel és a szerb elnökkel találkozik kedden

Robert Fico szlovák kormányfővel és Alekszandar Vucsics szerb államfővel találkozik a magyar miniszterelnök október 22-én, kedden Révkomáromban.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő Aleksandar Vucic szerb elnök és Robert Fico szlovák miniszterelnök társaságában az Európai Nukleáris Szövetség első csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. március 21-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

A Magyar Nemzet megkeresésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke megerősítette, hogy kedden Orbán Viktor miniszterelnök Robert Fico szlovák kormányfővel és Alekszandar Vucsics szerb elnökkel találkozik Révkomáromban. A megbeszélésük témája az illegális migráció elleni közös küzdelem lesz, írta. 

Korábban Robert Fico is beszélt a találkozóról a TA3 A politikában című műsorában – jelentette a Ma7 felvidéki médium. 

Fico hangsúlyozta, a találkozó középpontjában az Európai Unió külső határainak védelme, különösen a balkáni útvonalon keresztül érkező esetleges migrációs hullámok megfékezése áll.

A kormányfő  jelezte, hogy az együttműködésbe szeretnék Horvátországot és Ausztriát is bevonni.

A Fico ellen elkövetett merényletkísérlet óta a keddi lesz az első hivatalos találkozó Orbán Viktor és a szlovák kormányfő között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában