Kék hírek, bulvár

2010.03.24. 10:50

A rendőrségnél tüntetett az ATM-es vádlott, azt állítja becsapták

Transzparenssel állt ki szerda reggel egy férfi a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság épülete elé. „Becsapott a BKM Rendőrség” – írta a kezében tartott kartonlapra. Azt mondja, figyelemfelhívásnak szánja az akciót, és akár minden nap tüntetni fog.

H. I.

Közel két hete Halasi Ferenc nyilatkozott már portálunknak. Akkor azt állította: rendszeresen informálta a rendőrséget egy 2008-as ATM-lopási sorozatról, mire a rendőrök megígérték, hogy társai feldobásáért cserébe megvédik, és azzal biztatták, hogy majd a bíróság is fel fogja menteni őt. A bíróság azonban az egyik akcióban való bűnrészességért bűnösnek találta. 1 év 4 hónap börtönt kapott, mivel a vád szerint az utolsó akcióban bűnsegédként közreműködött, és a 31 milliós zsákmányból 1 milliót ő is kapott. A pénzből való részesedést Halasi lapunknak tagadta. Azt elismerte, hogy az utolsó automata-támadásnál ő szállította társait Albertirsára. Az ítélet egyébként még nem jogerős, mert a fellebbezések miatt a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik a per.

A helvéciai férfi most úgy érzi, a rendőrség becsapta, ezért állt ki tüntetni a megyei főkapitányság épülete elé. „Becsapott a BKM Rendőrség, dr. Polyák Zsolt” – írta a kezében tartott kartonlapra. (Polyák Zsolt a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője). „Fel akarom hívni az emberek figyelmét arra, hogy járhat valaki, ha segít a rendőrségnek. Ha nem lenne valóságtartalma a történetemnek, nem csinálnám ezt az egészet. Holnap is ki fogok állni, és egészen addig tüntetek, amíg nem történik valami. Akár a Teve utcai székház elé is kimegyek" – mondta Halasi Ferenc. Hozzátette: abban is bízik, hogy az ítélőtáblán más döntés születik.

Az ügyben két hete azt nyilatkozta a rendőrség, hogy a férfival nem jött létre vádalku. Korábbi nyilatkozatukhoz nem kívántak hozzáfűzni semmit.

A rendőrség állásfoglalása az ügyben

– A kérdéses ügyben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2009. június 4-vel a nyomozást befejezte, ennek során a vádalku jogintézményének alkalmazására nem került sor. Az eljárás során a gyanúsítottak a vallomásaikkal segítették a nyomozást. Tekintettel arra, hogy az ügyben folytatott eljárás bírósági szakaszban van, így a fentebb említetteken túl a főkapitányság bővebb, részletesebb tájékoztatást a nyomozásról nem kíván adni – mondta el Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Halasi Ferenc azt mondja, akár a Teve utcába is elmegy tüntetni
[/caption]

Halasi Ferenc azt mondja, akár a Teve utcába is elmegy tüntetni -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!