kecskemét

2018.01.03. 14:00

Eltűntek a fényvisszaverős zászlók, de hamarosan lesz utánpótlás

Az elmúlt hetekben Kecskemét forgalmasabb zebráinál kihelyezett fényvisszaverős zászlók közül egytől egyig mind eltűnt.

MLM

Tavaly decemberben legalább tizenkettő gyalogost ütöttek el Kecskeméten. Erre reagálva kezdett civil akcióba Falusi Norbert és Hugyecz Zoltán. Mint azt korábban megírtuk: a veszélyes zebrák mindkét oldalán fényvisszaverős zászlókat helyeztek el oszlopokra erősített tartókban. Arra szolgált volna, hogy a zebrán átkelő gyalogosok ezeket kezükbe véve hívhatták volna fel magukra a figyelmet, növelhették volna láthatóságukat, megelőzve ezzel a balesetek kialakulását.

Kedden Hugyecz Zoltán bejegyzést tett közzé a Zászlót a veszélyes gyalogosátkelőkhöz Kecskemét nevű Facebook-csoport oldalán, ahol összegezte az elmúlt két hét tapasztalatát.

„Sajnos az elmúlt két hétben, a kihelyezett 83 darab zászlóból már egy sincs a tartókban! Mindet elvitték “ellopták”! Ez a mennyiség 10 gyalogos átkelő biztonságosabbá tételére lett volna elegendő! A tároló edényeket, egyesek szemetesnek használják, pedig nem azért lettek kihelyezve!„

”Tisztelt kecskeméti polgárok! A zászlók azért vannak, hogy a gyalogosan közlekedő polgártársaink biztonságosan tudjanak átkelni a zebrákon, felhívva az autóval közlekedők figyelmét a jelenlétükre! Kérjük azokat akik a zászlókat elvitték, szíveskedjenek visszavinni a tartókba, hogy segíteni tudjon polgártársainknak a közlekedés biztonságosabbá tételében!”

Az akciót továbbra is folytatják, már készülnek az újabb zászlók. Arra kérik a lakosságot, hogy ők is segítsenek az elkészítésükben.

Öt zebrához tettek ki zászlókat

A két kezdeményező saját pénzéből első körben öt zebrát látott el zászlókkal, a Petőfi Sándor utcán a Jakó Cukrászdánál, a Piarista templomnál, a kiskörúton a postával szemben, az Akadémia körúton a kispiaccal szemben és a Március 15-e utcán a Sparnál. Minden zebrához örökbefogadót keresnek, hogy az ellopott és tönkrement zászlókat cserélni tudják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában