Közélet

2013.06.07. 21:28

Változások a megyei kórház vezetésében

Az elmúlt időszakban több változás történt a kecskeméti megyei kórház vezetésében.

Hraskó István

Mint azt lapunknak dr. Svébis Mihály, az intézmény főigazgatója elmondta: mindezt az új, orvosokat is érintő nyugdíjtörvény okozta, illetve hogy az érintettek elérték a nyugdíjkorhatárt.

– Vezetői beosztású munkatársaknál nem nagyon engedélyezték a továbbfoglalkoztatást, így dr. Bozóky Géza orvosigazgató esetében az osztályvezető főorvosi tisztségének meghosszabbítását kérvényeztük, amelyet meg is kaptunk. Így szerencsére maradhatott a Tüdőbelgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa. Helyére dr. Horváth Zsolt eddigi stratégiai igazgatót jelöltem ki megbízott orvos-igazgatónak 2013. június 1-jétől. Neki a hagyományos orvosigazgatói feladatokat kell ellátnia, emellett stratégiai kérdésekben továbbra is illetékes marad.

Dr. Fáy Tamásné ápolási igazgató asszony is nyugdíjba ment, helyére Pap-Szekeres Anita megbízott ápolási igazgató lépett. A kijelölések egyelőre megbízott státuszra vonatkoznak, határozatlan ideig – nyilatkozta Svébis Mihály.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!